– Den største artisten vi har hyret inn i år

Innehaverne av Skreien Spiseri Gryllefjord regner med bra interesse når de får besøk av artisten Vidar Vang.

OPPTRER: Artisten Vidar Vang spiller opp i Skreien Spiseri Gryllefjord lørdag 23. mars. Vidar Øynes ved spise- og bevertningsstedet regner med stor interesse for konserten, som er årets første med en innleid artist såpass langt borte fra.   Foto: Julia Naglestad

Blir interessen stor har vi muligheter til å utvide konsertområdet

Vidar Øynes, innehaver
kultur

Det skjer lørdag 23. mars, da man vil gjøre klart for det aller første besøket av denne artisten, som opprinnelig ikke kommer så langt fra vårt område.

– Det er jo Krister Viken som har booket inn denne artisten for oss. Han er en god mann å ha for oss som driver i dette gamet, understreker Vidar Øynes ved Skreien Spiseri.

– Er dette årets første konsert hos dere?

– Nei, vi har allerede hatt noen andre musikere på besøk. Vi har lagt oss på den linjen at vi minst skal ha levende musikk én gang i måneden. Men ofte skjer det oftere, to eller flere.

– Hvor stor interesse regner du med for denne konserten?

– Jeg regner med bra interesse, da Vidar Vang nok er den største artisten vi har hyret inn hittil i år. De tidligere innslagene i år har hatt et mer lokalt preg. Jeg tror nok at man ser fram til å få en mer langreist artist på besøk, for å si det slik.

Kan utvide

– Hvor mange har du plass til på opptredener som dette?

–70- 80 mennesker, men da sitter jo alle skikkelig benket med bord. Blir interessen stor har vi muligheter til å utvide konsertområdet, men det skjer ikke så ofte.

– Skreien Spiseri er jo et bevertningssted. Da er det vel aldergrense også på konserten med Vidar Vang?

– Aldergrensen er satt til 18 år, som den pleier å være.

– Er det kun bygdefolket som kommer på slike konserter som dette?

– Nei, når vi får besøk av artister av et format som dette pleier det å dukke opp ganske mange fra andre steder. Fra Finnsnes og andre plasser på innlandet, men selvsagt også en del som bor andre steder på Senja.

– Selger dere billetter i døra eller på forhånd?

– Begge deler. Vi legger billeter ut for salg på forhånd, men de fleste som kommer kjøper billettene i døra samme kveld.

Vidar Vang

Vidar Vang trådte sine barnesko i Bjerkvik nord i Nordland. Han begynte så smått å mekke på tekst og melodi til låtene sin ei tenårene. Såpass tidlig som 1998 ga han ut sitt første album, som het «Blue». Siden har han gitt sju albu til, der hittil siste ble lansert i 2018. Vang har i tillegg begått to såkalte Ep-er. Hans andre album ble også nominert ti Spellemannsprisen.