– En modig dame som ville ha imponert alle også i dagens samfunn

Kultur i Troms er fortsatt på veien med konsertfortellingen «Velkommen, Regine».

Fortelling: Det er Ann-Sofie Godø (tangenter/fortelling) og Runa Bergsmo (cello/vokal/fortelling) som står bak og fremfører konsertfortelllingen «Velkommen, Regine». Foto: Øivind Arvola  Foto: Øyvind Arvola

Hun var en modig dame som ville ha imponert alle også i dagens samfunn

Anna Starr Dalgård, kulturskolerektor
kultur

Tidligere har Kultur i Troms sin utsendte duo Ann-Sofie Godø og Runa Bergsmo blant annet besøkt bibliotekene i Tranøy og Finnsnes med denne forestillingen, som jo er basert på det dramatiske livet til en virkelig person.

– Disse to formidler historien om forfatterem Regine Normann gjennom både musikk og tekst. Historien om Regine Normanns liv og karriere er både spennende og overraskende, særlig når man tenker på i hvilken tid hun levde. Hun var en modig dame som ville ha imponert alle også i dagens samfunn. Det er nok ikke alle forfattere som blir nødt til å skrive gjemt i ei hule. Jeg er spent på å se hva slags musikk som utfyller historiene og tekstene under denne konserten, sier rektor Anna Starr Dalgård ved Kulturskolen i Dyrøy.

Utstilling

I Nordavindshagen, der duoen opptrer onsdag 20. februar, har man også litt mer å by på i forbindelse med besøket.

– Vi har vi også en utstilling av Regine sine verk fra Dyrøy folkebibliotek, og dørene åpner en time før konserten begynner slik at folk har tid til å se litt på forestillingen mens de koser seg med kaffe og kaker, som altså er inkludert i billettprisen.

Dagen før Ann-Sofie Godø og Runa Bergsmo sopper i Dyrøy står Bardu på turnéplanen. Her er Menighetshuset på Setermoen, i samarbeid med Bardu Bibliotek, som får høre historien om forfatteren.

Musikk og drama

– Forestillingen til Runa Bergsmo og Ann-Sofie Godø bæres av de i tillegg til å være dyktige musikere også er gode skuespillere. Til det har de blant annet fått verdifull hjelp av skuespiller Marit Adeleide Andreassen, som i tillegg bidro både med utforming av manus og regi, forklarer produsent Dominiquw Guyot i Kultur i Troms.