Disse kan stikke av med spellemannspris

Geir Bertheussen Blues Express er nominert til spellemannspris. Det er også Bardu-artisten Lil Halima

SPELLEMANN: Både Lil Halima og Geir Bertheussen Blues Express er nominert til Spellemannsprisen 2018.  Foto: Jakob Landvik/ Øyvind Aronsen

Spellemann
  • Spellemannprisen har fra første utdeling i 1973 – Spellemann 1972 – hatt status som Norges fremste musikkpris.
  • Prisen har siden blitt delt ut årlig til artister og opphavsmenn som har utmerket seg og bidratt stort på musikkfronten i løpet av året som har gått.
  • Målet med Spellemannprisen er å hedre, inspirere og motivere alle musikere og å styrke samholdet i musikkmiljøet, på tvers av sjangre.
  • Kilde: spellemann.no
kultur

Geir Bertheussen Blues Express er med sin siste utgivelse «Southside» nominert i kategorien «Blues» under Spellemannsprisen 2018, som går av stabelen 30. mars i år. Det ble klart da alle de nominerte til prisen ble offentliggjort fredag.

GB Blues Express, med vokalist og munnspiller Geir «Milkman» Bertheussen i spissen, er et av fire bidrag som er nominert til prisen i denne klassen. De tre andre er Ulf Myrvold med «Old Memories», JT Lauritsen & The Buckshot Hunters med «Blue Eyed Soul Volum 1» og Jørgen Sandvik med «Permanent Vacation».

I november skrev Folkebladet om at GB Blues Express er plukket ut til å representere Norge i konkurranse med 22 andre bluesband i European Blues Challenge, som går av stabelen i april. Bandet har gitt ut seks plater.


Geir Bertheussen Blues Express

Representerer Norge i European Blues Challenge

Geir Bertheussen Blues Express skal konkurre mot 22 bluesband fra like mange land på Azorene i april neste år.


NOMINERT: Geir Bertheussen Blues Express er nominert til spellemannspris i kategorien «blues.   Foto: Øyvind Aronsen

 

Prestisje

Albumet «Southside» ble sluppet i august, og tittelen spiller på at vokalisten selv er fra sørsia på Senja. Bluesexpressen består ellers av Kai «Sugar Kay» Fjellberg på gitar og vokal, Trond «Boogieman» Hansen på bass, Rune Karlsen på orgel og piano og Kåre «Lefty» Amundsen på trommer.

Spellemannsprisen har blitt delt ut i over 40 år, og har status som et av de aller gjeveste hederstegnene for musikere i Norge.

NOMINERT: Lil Halima fra Bardu er bare 20 år og nominert for sin første plate "Lil Halima 2018" Foto: Jakob Landvik  Foto: Jakob Landvik

 

Nominert

Også Bardu-artisten Lil Halima, eller Lillian Halima Andersen (20) er nominert til Spellemannsprisen.

Det var i 2018 at Lil Halima gav ut sin første plate, som hun nå kan få pris for.

Lil Halima sin lidenskap for musikk har fulgt henne hele livet. Da faren reiste fra Kenya til Bardu i 1995 hadde han med seg kenyansk musikk og amerikansk hiphop i bagen. Det har dannet en oppvekst fylt med forskjellige musikalske inspirasjoner for Lil Halima.


Bardu-artist ute med singelen «Hold Me»

Lil Halima fra Bardu starter nyåret med utgivelse av singelen «Hold Me». Og hun annonserer også en ny EP.

 

Hun har i flere år gjort seg bemerket i lokalmiljøet i Bardu, og i desember i fjor mottok hun Ungdommens inspirasjonspris for å ha utmerket seg spesielt som en allsidig og talentfull person innen musikk og kunst.

Hun er i nominert i kategorien "Urban" sammen med tre andre artister/Grupper.

Variert

Det skal totalt deles ut trofeer i 26 kategorier. Mange kjente navn er nominert i flere kategorier, og blant ande er tidligere fotballspiller Mads Hansens landeplage «Sommerkroppen» nominert til den gjeve prisen «årets låt».

Artisten Dagny fra Tromsø er også nominert til prisen «årets låtskriver», og Sondre Justad fra Lofoten er nominert til flere priser.

Prisutdelingen skal i år foregå på Chateau Neuf i Oslo, den sendes på NRK og programlederne vil være Julie Bergan og Tarjei Strøm.