– Vi er veldig fornøyd med årets revy, den får terningkast seks

I helga som var gikk den tradisjonelle Unglynrevyen av stabelen i Galtnes Samfunnshus.

Historisk: Slaget på Stiklestad ble også tatt med i Unglynrevyen i år, som da også hadde fått overskriften «Historisk Sett».   Foto: Odd Bjørnar Rasmussen

Vi er veldig fornøyd med årets revy, den får terningkast seks

Ronny Skogstad, revysjef
kultur

Lørdag 2. februar, en uke senere enn vanlig, var det duket for den tradisjonelle Unglynrevyen i Galtnes Samfunnshus. Som før ble det avviklet to revyforestillinger samme dag, en på ettermiddagstid og en på kveldstid. Den siste etterfulgt av den like tradisjonelle festen på huset. På den første forestillingen møtte 70 mennesker opp, mens det dukket opp 120 på kveldsforestillingen.

– Det var et oppmøte som var litt mindre enn vanlig på begge forestillingene. Men så hadde vi også sterk konkurranse fra russereyven og en stor konsert i Målselv, sier leder Karin Mikkelsen i Unglyn Bygde- og Idrettslag.

Lange linjer

Årets revy hadde tittelen «Historisk Sett», og fokuset i revyen var da også satt på historien.

– Vi gikk faktisk helt tilbake til Adam og Eva, men var blant annet også innom slaget på Stiklestad. President Donald Trump stakk også en tur innom, men denne gangen måtte han klare seg uten Twitter, forteller revysjef Ronny Skogstad, som i år hadde ti revyskuespillere av begge kjønn med seg på scenen.

– Hvor fornøyd er du med årets revy?

– Vi er veldig fornøyd med årets revy, den får terningkast seks. Og det samme virket det som om publikum var. Det var mye latter og skikkelig god stemning. I ettertid har jeg forstått at det særlig er tre-fire av innslagene folk har snakket om og syntes var skikkelig bra.

Mesterskap

Ronny Skogstad regner med at de kommer til å stille med noen av innslagene på Nordnorsk Revymesterskap på Ørnes i slutten av juni.

– Har dere begynt arbeidet med neste års revy?

– Nei, nå tar vi oss en pause til ut på høsten, da arbeidet med den begynner.

– Det tynnes ut med revyer i region?

– Ja, før var det jo revylag de fleste steder, mens det nå er blitt mindre av dem. Vangsvikrevyen er så vidt jeg vet slått sammen med Sollirevyen, det er jo kort avstand mellom de to bygdene.