Kultursenteret i Øverbotn

Markerer Samefolkets Dag

Kultursenteret i Øverbotn for besøk av den kritikerroste artisten Marja Mortensson på Samefolkets Dag.

Trio: Den sørsamiske vokalisten og tradisjonsbæreren Marja Mortensson har med seg Daniel Herskedal (tuba) og Jakop Janssønn (perkusjon), de samme musikerne som medvirker på hennes andre og hittil siste album, når hun gjør en konsert på Sážža Senja Natur- og Kultursenter i Øverbotn på Samefolkets Dag førstkommende onsdag 6. februar.   Foto: Frode Fjellheim

Album: Coveret til Marja Mortensson andre album.  Foto: Forlag

Utstillinger: På kultursenteret i Øverbotn kan man også se de spennende utstillingene der.  Foto: Sážža Senja Natur- og Kultursenter

kultur

Det opplyser styreleder Birgit Andreassen ved Sážža Senja Natur- og Kultursenter i Øverbotn på Senja.

– Marja Mortensson har opptrådt på kultursenteret vårt en gang tidligere, men da i en noe annen setting enn den hun kommer med nå, og i regi av Folkeakademiet Tranøy. Det var faktisk hun selv som ønsket å komme tilbake, noe vi synes er veldig hyggelig, understreker styrelederen.

Det er i forbindelse med markeringen av Samefolkets Dag onsdag 6. februar at den sørsamiske artisten vender tilbake til Senja.

– Denne gangen er det en trio vi får besøk av, der Marja Mortensson har med seg to musikere. Dette er Daniel Herskedal på tuba og Jakop Janssønn på perkusjon. De samme musikerne som medvirker på hennes nye album, som altså er det andre i rekken etter det kritikerroste førstealbumet, forklarer Andreassen.

Konserten er satt til kveldstid, og har inngangsbillett.

Tradisjonsbærer

Marja Mortensson er fra Engerdal, der hun blant annet er tildelt Hedmark fylkeskommunes kulturpris i 2017.

– Hun er til tross for sin unge alder en artist som allerede har rukket å markere seg sterkt og utrette mye. Hun er en viktig tradisjonbærer blant annet ved å samle inn gamle joiker fra det sørsamiske området. Men samtid skriver hun også egen musikk, påpeker Andreassen.

– En tradisjonsbærer og fornyer innen sitt felt?

– Det er sikkert en riktig beskrivelse. Hun er i tillegg en sympatisk person som det har vært hyggelig å møte, og som jeg ser fram til å møte igjen. Hun er fra en familie som såvidt jeg forstår fortsatt er aktiv innen reindrift. Hun er, mens jeg husker det, også nominert til Nordic Music Prize.

– Hvordan opplevde du den første konserten med henne i Øverbotn?

– Veldig vakker og veldig spennende, selv om jeg ikke forstår verken sørsamisk eller joik.

Unik opplevelse

– Du anbefaler denne konserten?

– Til de grader. Her har man virkelig sjansen til å få med seg en unik og flott konsertopplevelse. I forbindelse med markeringen vil også kafeen vår være åpen for alle som ønsker noe å spise og drikke.