– Klassisk korsang og el-gitar er jo ikke en helt vanlig kombinasjon

Vokal Nord har med seg den kritikerroste gitaristen Hedvig Mollestad på konserten «Ode til Gleden» i Målselv kirke lørdag kveld.

VARIERT: Vokal Nord har med seg det som PR-ansvarlig Eline Hellerud Åsbakk beskriver som et variert repertoar når de gjør konserten «Ode til Gleden» i Målselv kirke lørdag kveld denne uka.   Foto: Øivind Arvola

KONSERTSTED: Målselv kirke er svært godt egnet til ulike konserter.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Det opplyser Eline Helleerud Åsbakk, som foruten å være korist i Vokal Nord også er korets PR-ansvarlig.

–Vi gjorde en konsert i Målselv kirke for to eller tre år siden. Det er en kirke som er svært godt egnet for konserter både når det gjelder akustikk og sitterplasser for publikum, sier Åsbakk.

Vokal Nord er et Tromsø-basert kor med Bjørn Andor Drage som dirigent og kunstnerisk leder. Konserten i Målselv kirke arrangeres i samarbeid med Nordlysfestivalen i Tromsø.

– Klassisk korsang og el-gitar er jo ikke en helt vanlig kombinasjon. Men vi har altså vært så heldig å få den kritikerroste gitaristen Hedvig Mollestad med på denne konserten, med musikk som er skrevet spesielt for kor og elgitar. Komponist Agnes Ida Pettersen og Mollestad selv har begge laget bestillingsverk til denne anledningen, forklarer Åsbakk.

Variert

– «Ode til gleden» er tittelen på Beethovens niende symfoni, som vi skal gjøre noen utdrag fra. Men Vi skal også fremføre samisk musikk og nordnorsk folkemusikk. At vi har folkemusikk på programmet er jo nærmest et must når vi jo besøker folkemusikkens Mekka, som jo Målselv på mange måter er, påpeker Eline Hellerud Åsbakk, som mener at de kan by på en variert konsertmeny.

– Dem fine miksen av joik, folkesang og klassisk europeisk kormusikk er Vokal Nords spesialitet. Man kan her både lytte til klassisk musikk fra langt tilbake til musikk som er skrevet langt senere. Denne konserten har et repertoar som jeg vil beskrive som spennende, og kan by på helt nye musikkopplevelser for publikum.

I dør og nett

– Hvordan sikrer man seg billetter til denne konserten?

– Det kan man gjøre på flere måter. For eksempel ved å gå inn på Vokal Nords side på Facebook, der man vil finne en link til å skaffe seg billetter. Men man kan også ordne dette i døra samme kveld, enten ved å bruke bankkort eller kontanter. Vi tar begge deler.

– Hvor lenge varer konserten?

– I omlag en time og femten minutter, uten pause. Og til slutt vil jeg oppfordre alle til å komme på en konsert litt utenom det vanlige.