Lanserer Segla som kandidat i ny Bond-film

Fredag meldte NRK at James Bond mest sannsynlig blir spilt inn i Norge. Nå lanseres Segla som et hett innspillingssted av Visit Norway-redaktøren.

BOND Segla på Senja er lansert som kandidat når James Bond kanskje skal spille inn deler av neste film i Norge.  Foto: Petter Egge

FILM Daniel Craig har medvirket i de siste James Bond-filmene.  Foto: Michael Sohn

kultur

Det er nettsiden Filter Film og TV som har tatt for seg potensielle steder deler av filmen kan spilles inn. Gaustabanen i Telemark, Brufjellhålene i Vest-Agder og Alta Canyon i Finnmark blir alle nevnt. Til sist blir også vakre Segla på Senja nevnt.

Droner

- Nå har jo Tom Cruise «brukt opp» Preikestolen, men Daniel Craig kan for eksempel bli forfulgt av killerdroner opp på toppen av Segla på den dramatiske yttersiden av Senja. Det er en majestetisk, sylspiss fjellformasjon i helt rå omgivelser, sier Christine Baglo, ansvarlig redaktør i Visit Norway til nettsiden Filter Film og TV.

Det er den 25. filmen i rekken av James Bond-filmer som det diskuteres rundt. Norsk filminstitutt skal tilby over 47 millioner kroner for å få storfilmen, som har blitt kalt «B25», til Norge. Det vil være den største tildelingen til en internasjonal storfilm noensinne, skriver NRK. 

Ifølge filmnettstedet IMDB skal filmingen starte i mars i år.