– Stadig flere kommer på disse visningene

Etter den aller første seniorkinovisningen på Finnsnes Kino hadde Kay Erling Ludvigsen mest lyst til å sette kroken på døra.

Seertall: Kinosjef Kay Erling Ludvigsen ved Finnsnes Kino er fornøyd med besøkstallene på seniorkinovisningene på, der han nå også kan by på enkelte førpremierer. – Dette er et tilbud som mange flere enn pensjonister benytter seg av, ikke minst mennesker som jobber turnus synes at det er fint å kunne gå på kino midt på dagen, sier kinosjefen.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Vi skrur tiden tilbake til høsten 2010. Kay Erling Ludvigsen har nettopp tiltrådt i en ny stilling som kinosjef ved Finnsnes Kino. Han blir oppsøkt av den store eldregeneralen i Lenvik.

– Knut Melangen var på meg. Spurte om vi ikke kunne få til seniorkinovisning på Finnsnes. Jeg lot meg overtale, og på høstkanten i mitt første år som kinosjef her kjørte vi vår aller første seniorkinovisning. Det kom to personer for å se filmen vi hadde satt opp. Regner vi med Knut Melangen og meg selv ble vi til sammen fire. Knut var godt fornøyd med oppmøtet, han så optimistisk på det. Men selv tenkte jeg at dette gikk ikke. At dette nok var både den første og siste seniorkinovisningen på Finnsnes, minnes Ludvigsen med et smil.


Kinosjefene Kay Erling Ludvigsen og Vidar Fagerli

Snakker om sine forventninger til kinoåret 2019

Vil den norske biografidramafilmen «Amundsen» ha like stor appell hos publikum som suksessfulle forgjengere.

 

Siden den spede åpningen i 2010 har mye forandret seg, også interessen for å gå på kino midt på dagen.

Tillatt for alle

Da tilbudet med Seniorkino ble opprettet på Finnsnes var visningene alltid lagt til siste torsdag hver måned. Dette har nå vært endret til siste fredag en tid.

– Dette er noe vi har gjort etter ønske fra målgruppa selv, som primært er pensjonister, forklarer Ludvigsen.

Men det er langt fra bare pensjonister som kommer.

– Vi har aldri hatt noen nedre aldersgrense på de som ønsker å benytte seg av tilbudet med kino midt på dagen. Vi merker at stadig flere yngre mennesker kommer på disse visningene. Ikke minst personer som jobber turnus, og blant dem en hel del som jobber i helsevesenet.

Bra snitt

Seniorkinoen kan nå også av til by på førpremierer, som når filmen «Green Book», som egentlig har premiere fredag 1. februar, ble vist på Seniorkinovisningen fredag denne uka.

– Å legge seniorkinovisningene til fredager har sine fordeler. Blant annet fordi at de fleste filmene som går opp har premiere nettopp på denne dagen. Dermed kan de lettere vises på Seniorkinoen også, forklarer Ludvigsen, som sier at snittet på publikummere på seniorkinoene i dag ligger mellom 30 og 40.

– Men storfilmer som «Den 12. mann» har fylt Seniorkinoen. Til og med i romjula. Men vi er fornøyd med det snittet vi har, og vil fortsette med dette tilbudet, som må sies å være populært.