Klar med både artistnavn og billettslippdato

De fleste artister og grupper som skal medvirke i Kråkeslottfestivalen 2019 er stort sett klar. Men i denne omgangen nøyer Georg Blichfeldt seg med å røpe tre av dem.

Trio: Et kupp. Slik beskriver Georg Blichfeldt besøket av trioen Gurls til årets festival. Gurls består av Hanna Paulsberg (saxofon/vokal), Rohey Taalah (vokal) og Ellen Andrea Wang (bass/vokal).  Foto: Julia Marie Naglestad

Vi opplever at billettene til de mest attraktive innslagene er revet bort allerede ett minutt etter at de er lagt ut for salg

George Blichfeldt

Landskjent: Kråkeslottet, der kråkeslottfestivalen har vært avviklet siden 2004, har etablert seg som et spesielt konsertsted blant artister og grupper i Norge.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

Etterspurt: Mange har etterlyst Hot Club de Norvège som innslag under Kråkeslottfestivalen. I år dukker de opp som et av de store trekkplastrene.   Foto: Pressefoto

kultur

At Georg Blichfeldt var den som tok initiativet til Kråkeslottfestivalen er noe han ikke snakker så høyt om. Det skjedde første gang i 2004, og siden har det bare tullet på seg.

– Vi har vært så heldig at festivalen fra år én har hatt bra oppmøte av publikum. Derfor har vi sluppet å ha økonomiske bekymringer, den har stort sett gått i pluss hele veien. Det er klart at dette er veldig positivt for oss som arrangører, understreker Blichfeldt.

Han mener at folk flest nå er bortimot like opptatt av når billettsalget til festivalen starter som hvilke artister og grupper den har å by på.

– Konkurransen om å sikre seg billetter til Kråkefestivalen er stor. Vi opplever at billettene til de mest attraktive innslagene er revet bort allerede ett minutt etter at de er lagt ut for salg.

Billettsalgslipp

Blichfeldt velger derfor allerede nå å gå ut med datoen for billettsalgslippet.

– I år skjer slippes de fredag 1. mars. Denne gangen åpner salget på tidlig kveldstid, mens det tidligere har startet midt på dagen, forklarer Blichfeldt.

Blant innslagene som er booket inn til årets festival er Hot Club de Norvège.

– Mange har etterspurt dem, og jeg tipper at de vil være et av innslagene som står øverst på ønskelista for mange å sikre seg billetter til. Disse vil jeg råde til å være klar til innsats 1. mars, hvis ikke kan man fort oppleve at konsertene deres, det vil være to av dem, allerede er utsolgt når man benker seg over tastaturet.

Steinar Raknes med Stillhouse-bandet er også fast fisk.

– Jeg ser fram til å få Raknes hit med full bandbesetning, noe jeg regner med å ikke være alene om, sier Blichfeldt.

Det tredje innslaget i årets program som Georg Blichfeldt slipper i denne omgang er trioen Gurls.

– I likhet med Hot Club de Norvège er det også første gang vi får besøk av denne fantastiske trioen. Å kalle dem et jenteband ville være en grov undersrivelse. Gurls består av tre av landets mest ettertraktede musikere, understreker Blichfeldt.

Brakåpning

I en lang periode var Kråkeslottfestivalen satt til en fast helg i juni måned.

– I de senere år har vi gitt oss selv litt friere tøyler angående når i juni vi arrangerer festivalen. I år skal den for eksempel arrangeres i perioden fredag 14. til og med søndag 16. juni.

– Har du fått booket flere innslag enn de du røper her?

– Ja, programmet er for det meste ferdigbooket, men jeg venter litt med å slippe flere artistnavn nå. Det er fortsatt noen få underskrifter som må være på plass før man er hundre prosent i boks.

– Ser du selv fram til årets festival?

– Det er klart at jeg gjør det. Det er derfor jeg driver på med dette. Det har gitt meg noen musikalske opplevelser jeg ikke ville vært foruten.

– Har du noen overraskelser på lur til festivalenåpningen?

– Den store åpningen er jo på lørdag, og jeg kan si såpass mye at den kommer til å bli ganske spektakulær. Og noen overraskelser har vi selvsagt også på lur denne gangen. Men hva disse er røper jeg selvsagt ikke.