Fem kor skal sammen synge nyåret inn

Konserten «Vi Synger Nyåret Inn» har gratis inngang, men frivillig kollekt ved utgangen.

KORSANG: «Kor flott», under sin dirigent Oskar Larsen, er et av korene som medvirker i konserten «Vi synger nyåret inn» i Finnsnes kirke søndag 27. januar. Konserten har gratis inngang, og frivillig kollekt ved utgangen.   Foto: Rigmor Sellevoll

Målselvkor: Chorus Borealis fra Målselv, under sin dirigent Tor Eriksen, medvirker også ikonserten.  Foto: Odd-Inge Larsen

Medvirker: Gisundkoret medevirker også.   Foto: Solfrid Nergård Hafstad

kultur

Det opplyser Berit Simonsen i Norges Korforbund Troms, som står som arrangør for konserten «Vi Synger Nyåret Inn» i Finnsnes kirke søndag 27. januar.

– Hva er formålet med å arrangere denne konserten?

– For det første å synge jula ut og det nye året som vi allerede er godt i gang med inn. Men fra Norges Korforbund Troms, og Norges Korforbund, som vi sorterer under, er formålet alltid å spre sangglede for flest mulig. Den samme konserten er forresten også satt opp i Kanebogen kirke, påpeker Berit Simonsen.

– Denne konserten har gratis inngang?

– Helt riktig, det koster ingenting å komme inn på den. Men det vil være litt verre å komme ut, da er det nemlig kollekt, spøker Simonsen.

– Men denne kollekten er vel frivillig?

– Ja, selvsagt. Men alle de som velger å bidra til den skal vite at alt som kommer inn av midler går til et veldig godt formål, nemlig driften av barne- og ungdomskorene i Finnsnes kirke.

Medvirker

Korene som medvirker i denne konserten er Kor Flott, Finnsnes Korforening, Gisundkoret, Sørreisa Mannskor og Chorus Borealis.

– Opptrer korene hver for seg eller sammen?

– Hver for seg. Alle korene får et kvarter på podiet til å fremføre det de skal. Konserten kjøres uten pause, og vil ha en varighet på omlag halvannen time. Men konserten skal avsluttes med et fellesnummer der samtlige av korene medvirker, forklarer Berit Simonsen.

– Hvilken sang har man valgt til avslutningsinnslaget?

– Det tror jeg ikke at jeg vil røpe nå, det får heller være en overraskelse for alle som går på konserten.

Selvvalgt

–Har de ulike korene stått fritt i å velge sitt repertoar i konserten?

– Ja, der er det ikke lagt noen føringer fra vår side.

– Men det vil vel være sanger som passer til årstiden?

– Det er klart at det passer best i en slik settting, men der har vi full tillit til at de ulike korene gjør de riktige vurderingene selv. Skjønt sanger som passer å fremføre om vinteren er jo så mangt. Arvid Hanssen sa selv at «Kom sommarvijnn» var en vintersang, med en tekst om mennesker som lengter mot vår og sommer når vinteren er på det hardeste.