Produsent Wenche Viktorsdatter Paulsen i Riksteatret

Tar deg med til havets bunn

«Havboka» er både folkeopplysning og fiskeskrøne.

ALENE: Skuespilleren Jan Sælid er den eneste skuespilleren på scenen i «Havboka», der han faktisk gir liv til både menneske og håkjerring. Forestilllingen er produsert av Riksteatret i samarbeid med Nationaltheatret.Foto: Riksteatret 

kultur

Det sier (ordrett sitert) Riksteatrets produsent for forestillingen, Wenche Viktorsdatter Paulsen. Oppsetningen baserer seg på sakprosaboka med den lange tittelen «Havboka - eller kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider». Boka er oversatt til 25 språk og lest av 60.000 nordmenn, og var grunnen til at dens forfatter Morten A. Strøknes fra Kirkenes ble tildelt Brageprisen i 2015.

– De som har lest boka kommer garantert ikke til å bli skuffet over denne oppsetningen. Og de som ikke har gjort det kommer til å få lyst til å lese den. Samtidig som forestillingen er tro mot boka tilfører den noe nytt, og står som et eget verk, mener produsenten, som nettopp nå er inne den hektiske sluttføringen av oppsetningen.