– All ros til de som står på for å få dette til

Språk-kafeen, Torsdagsklubben og Menighetsrådet forente kreftene og arrangerte flerkulturell julefest sammen i Sørreisa lørdag.
kultur

– Det er tredje året på rad at vi i Språk-kafeen arrangerer julefest på kapellet i Straumen, sammen med Torsdagsklubben og Menighetsrådet, forteller Åse Jorid Midtbø.

– Intensjonen med språk-kafeen var at innbyggerne i Sørreisa skulle bli kjent med innvandrerne og de med oss. Vi synes julefest er en gammel og hyggelig tradisjon og vi prøver å føre den videre. Et av innslagene her på julefesten er derfor at vi går rundt juletreet sammen og holder hverandre i hendene.

Sosialt

Åse Jorid Midtbø åpnet julefesten i menighetssalen og ønsket alle sammen hjertelig velkommen og gikk over til første underholdningsinnslaget.

Hennes to barn, Knut og Astrid, framførte et lite skuespill sammen med Delina Kaleab. De åpnet gaver og fortalte at gaver kunne være så mye, både i fysisk og overført betydning.

Det kunne være noe så stort som et julebarn, men det kunne også være vennskap, tilgivelse eller noe så enkelt som godt skiføre. Til slutt sang man en sang om vennskap.

Deltakerne hadde med seg kaker og andre godsaker. Etter at man var ferdige i menighetssalen, var det bespisning for alle og man smakte på hverandres spesialiteter. Ganske mange av innvandrerne var fra Syria og de hadde blant annet med seg sine spesielle salater. Man sørget for at det var en blanding av etnisk norske og innvandrere ved hvert bord, slik at man fortsatte kontaktskapingen.

Barn kan bli noe utålmodige på slike arrangementer, så for å forhindre løping og annen støy, startet Midtbø med en del leker, blant annet en terningkastings-konkurranse. Barna trilla en terning og satte seg så på en stol i rekke tilsvarende det tallet man hadde slått. Den stolen som fikk flest «sittere», hadde vunnet.

Juletre

Og så var det gang rundt juletreet for alle. Sangene som ble sunget var av det mer nøytrale slaget, slik at ingen skulle få noen problemer med det.

Yahia Shehake er en av de som går på Språk-kafeen og han kom til Sørreisa rett før jul i 2017.

– Det er veldig hyggelig å være her på denne julefesten. Her var vi i fjor også og trivdes veldig godt. Jeg går på alle språk-kafeene for å bli bedre i norsk og for å treffe flere nordmenn, kunne han fortelle.

Lederen av Menighetsrådet, Jarle Cato Solseth, var veldig godt fornøyd med arrangementet.

– All ros til de som står på for å få dette til. Dette skaper trivsel i bygda, mente han.