Begynte å lese i barnehagen — nå er de anmeldere

Hanna Mikaela Guttormsen og Elias Silsand Edvardsen har anmeldt to ferske bøker for Folkbladet.

VURDERT: Hanna Mikaela Guttormsen og Elias Silsand Edvardsen er begge 11 år og elever i sjette klassetrinn ved Silsand barneskole.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Det er gått en stund siden målgruppa selv, i dette tilfellet barn og ungdom, har anmeldt barne- og ungdomsbøker for oss. Men nå er vi altså tilbake, mye takket være den utrettelige innsatsen bibliotekar Arne Harald Steilbu gjør på dette området. Blant annet ved å jobbe målrettet mot skoler, og dele ut bokpakker med ferske bøker som det er opp til elevene. Altså de som bøkene egentlig er skrevet for, å vurdere.

– Å lese og anmelde bøker er noe som inngår i et skoleprosjekt vi har. Jeg leste boka allerede i september, og anmeldte den like etter. Det gikk greit, jeg synes ikke at det å anmelde den var spesielt vanskelig, sier Hanna Mikaela Guttormsen i 6A ved Silsand barneskole.