Inviterer til adventstime i Adventkirken

Stine Jakobsen, Torkel Johnsen og Cato Simonsen ønsker velkommen til en musikalsk time i Adventkirken på Silsand.

VOKAL: Stine Jakobsen, som selv valgte å trekke seg fra Idol for en tid siden, er en svært dyktig vokalist. Hun ser fram til å opptre i Adventkirken på Silsand, som også for henne er en helt ny arena å gjøre en konsert i. Konserten, der også Torkel Johsen medvirker på vokal og Cato Simonsen på tangenter, har fått navnet «Adventstimen», og er altså satt til førstkommende fredag 21. desember i Adventkirken.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

KONSERTSTED: Adventkirken på Silsand, der konserten skal avvikles, knipset tirsdag morgen denne uka.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Det trioen ønsker velkommen til skjer allerede førstkommende fredag 21. desember, og på en arena der det svært sjelden arrangeres konserter.

– Jeg hadde faktisk en konsert i Adventkirken med Vaffelkoret for to år siden, men jeg vet ikke om andre har hatt konserter der. Grunnen til at jeg valgte dette stedet er blant annet fordi jeg alltid har vært litt fascinert av den spesielle arkitekturen denne kirken har, og at det er et intimt og godt egnet sted for en konsert som dette, forklarer Cato Simonsen, som selv skal traktere tangenter på konserten.

«Adventstimen»

Cato Simonsen har fått med seg to dyktige vokalister på konserten. Disse er Stine Jakobsen og Torkel Johnsen, som begge er fra Vangsvik på Senja.

– Cato har jeg hatt en god del med å gjøre, men ikke akkurat i en setting som dette. Som regel har det gått på at jeg har vært solist på konserter med Vaffelkoret, forklarer Stine Jakobsen, som for tiden er student i Tromsø.

– Hvordan har dere blitt enig om repertoaret i denne konserten?

– Jeg har kommet med innspill på ting jeg ønsker og gjøre, og det samme har Torkel, og så har vi kranglet oss fram til en slags enighet, spøker Stine Jakobsen.

– Det er vel første gang du opptrer i Adventkirken på Silsand?

– Det stemmer, og det ser jeg fram til. Ifølge Cato er det et flott sted å ha en konsert, selv om det jo er litt begrenset med plass der. Jeg har selvsagt kjørt forbi denne kirka mange ganger, men aldri vært inne i den. Så det blir spennende.

Til Kafé Pluss

«Adventstimen» er, hvis noen skulle være i tvil, en julekonsert, som trioen håper kan være egnet til å senke skuldrene litt til på tampen av julestria.

– Det er litt viktig å opplyse om at inntektene av denne konserten i sin helhet går til lavterskeltilbudet Kafé Pluss i Finnsnes kirke, påminner Stine Jakobsen.

Men hvordan får man midlene til det gode formålet inn?

– Det skjer ved at man betaler i døra samme kveld som konserten avvikles. Vi tar i mot kontanter, men det er selvsagt også fullt mulig å betale med Vipps, forklarer Cato Simonsen, som ønsker flest mulig velkommen på konsert, plassen i Adventskirken tatt i betraktning. Ifølge han skal det være omlag 80 sitteplasser der.