En julekonsert hvor musikken ga like mye som ord

Ekteparet Blamire hadde satt sammen en lun og følelsesrik julekonsert.

Her var det mye som jeg ikke hadde hørt før, men som jeg gjerne hører igjen.

Edel Hanssen.
kultur

Lenvik menighets julekonsert «Kom til krybben» i Finnsnes kirke lørdags kveld ga de omkring 130 tilhørerne en skikkelig god innledning på julefeiringa. Sarah og Jon Blamire hadde satt sammen en lun og følelsesmessig forestilling, med en gripende veksling mellom ord og toner. Eller som aftenens konferansier, Heidi Tove Olen så treffende sa: «Det som ikke ordene får sagt, får musikken fram».

Kirkebandet åpnet konserten med «For et barn er oss født» med teksten basert på Jesaja 9:2-6 og med melodi komponert av Jon Blamire. Da var allerede følelsene i konserten på plass.

Konferansieren fikk så ordet og ønsket alle velkommen.

– Adventtiden er som et forstørrelsesglass, både for de gode minnene og andre følelser vi har for denne tid, sa hun og begynte så på juleevangeliet, før hun ga ordet til Finnsnes kirkes barnekor, som gledet med første vers av Eyvind Skeies «Tenn lys».

Gullongan

Man kunne så glede seg over Dilani Collins som framførte Ennai Marava, en tamilsk sang om Jesus. Så var det kirkas absolutt yngste kor, Gullongan, sin tur. Dirigert av Solrun Borvik kunne de glede med hele tre sanger. De var vel konsertens minst profesjonelle kor, men absolutt det mest sjarmerende.

Konferansieren tok oss videre i juleevangeliet, før hun overlot ordet til Finnsnes kirkes ungdomskor, som sang Trygve Hoffs «Et lys i mørketia».

Og slik fortsatte konserten, men veksling mellom Gullongan, barne- og ungdomskoret , kirkebandet og et innslag med Shana Smits Nilsen som spilte «O helga natt» på trombone, mens konferansieren tok oss gjennom juleevangeliet i Matt 2:1-20 og i tillegg beretningen om de vise menn i Matteus 2:1-12.

Konserten ble avsluttet med allsang av «Deilig er jorden» og alle som hadde vært med fikk hver sin rose til stående applaus fra tilhørerne.

Fornøyd

En av de fornøyde tilhørerne var Edel Hanssen.

– Dette var veldig bra og det var utrolig morsomt å se på de små ungene hvordan de levde seg inn. Melodiene passet godt og her var det mye som jeg ikke hadde hørt før, men som jeg gjerne hører igjen. Det var mye velklang. Det er fantastisk hva Sarah og Jon har fått til. Vi er heldige som har de, sa hun.

Sarah og Jon Blamire har jobba med denne korserten siden forrige jul.

– Vi har jobba sammen med flere, blant annet når det gjelder valg av melodier. Vi ønsket å komme fram til det som ungene liker å synge og det som passer inn til juleevangeliet. Vi hadde opprinnelig et lang liste som vi måtte kutte ned på. Det var om å gjøre å finne en passende balanse mellom det tradisjonelle og det moderne. Det var mange muligheter, jeg tror vi startet på omkring 180 melodier og endte opp med 15, kunne JOn Blamire fortelle Folkebladet.

– I år har vi øvd i fire uker. Vanligvis har vi lengre tid, men i år hadde vi bispevisitas som krevde sitt. Men jeg synes konserten var meget flott. Alle ga sitt. Jeg er fornøyd og det er det slett ikke alltid jeg sier, legger han til.

Etter konserten kunne man hygge seg med kaffe og en masse velsmakende kaker i kirkestua.