Kinosjef Kay Erling Ludvigsen:

– Årets julefilm er «Mary Poppins vender tilbake»

Både kinoene på Finnsnes, Salangen og Heggelia snurrer film i romjula.

Oppfølger: Skuespilleren Emily Blunt har tatt seg store sko når hun tar over rollen som Mary Poppins, som selveste Julie Andrews ga liv til en den første filmen fra 1964. Kinosjef Kay Erling Ludvigsen mener at Blunt fikser det veldig bra.   Foto: Walt Disney Company

Dette er både den ultimate julefilmen og familiefilmen. Fullpakket med den magien som bare Disney kan levere

Kay Erlig Ludvigsen har også en tradisjon med å sette opp en barnfilm på nyttårsaften.

Nedtur: Ine Marie Wilmann gir liv til den kanskje største kunstløperen gjennom tidene, Sonja Henie, i filmen «Sonja», som har premiere 1. juledag.  Foto: Maipo Film

Superhelter: «Aquaman» tilfredstiller trolig det publikummet som foretrekker action og superhelter også i romjula.  Foto: SF Norge

Norsk: «Troll - Kongens hale» er noe såpass sjelden som en norsk animasjonsfilm med tema hentet fra de norske folkeeventyrene.   Foto: Sagaton

kultur

1. juledag er en dag som beskrives som en slags kinodag nummer to her til lands. Kinosjef Kay Erling Ludvigsen ved Finnsnes Kino har et litt annet syn på dette.

– Det er mulig at det er slik andre steder i landet, men her på Finnsnes er det nok slik at det er dagen etter, altså 2. juledag, at vi opplever den store pågangen på kinoen. Det er veldig forståelig, da har man vært hjemme sammen med familien litt for lenge, og vil ut og lufte seg og gjøre andre ting, spøker kinosjefen.

Ludvigsen har satt opp to filmer hver eneste dag i romjula, og er ekstra fornøyd med at han kan tilby så mange premierefilmer i denne perioden.

– Da er det nye filmer både for små og store. Hvis vi begynner med 1. juledag er filmene «Troll - Kongens hale» og «Aquaman» satt opp. Hopper vi til 2. juledag så står «Mary Poppins vender tilbake» og «Sonja» på plakaten. Alle disse fire filmene har premiere 1. juledag.

– Da viser vi en barnefilm på formiddagstid, noe som har funket godt hos oss. I år er filmen som er satt opp «Troll - Kongens hale».

Den ultimate julefilmen

– To storsatsninger har premiere i romjula, «Mary Poppins vender tilbake» og «Sonja». Hvilke av dem er årets julefilm etter din mening?

– Det er uten tvil oppfølgeren «Mary Poppins vender tilbake». Jeg så faktisk selv denne filmen under et fagbasert besøk i Oslo nylig. Den er jo som den første en musikalfilm, og jeg må si at Emily Blunt gjør en skikkelig god jobb i rollen som Mary Poppins. Dette er både den ultimate julefilmen og familiefilmen. Fullpakket med den praktfulle filmmagien som bare Disney kan levere. Her har både store og små en koselig og påkostet filmopplevelse å se fram til, understreker Ludvigsen.

–Hva tror du om den norske filmen «Sonja»?

– Det er en film jeg ikke har sett, og som jeg har store forventninger til. Jeg har selvsagt som alle andre hørt om Norges store kunstløpstjerne, Sonja Henie, men egentlig vet jeg ikke så mye annet om henne. Og det er sikkert tilfelle for mange i min generasjon. Men i denne filmen får vi omsider historien om hele livet hennes, påpeker Ludvigsen, som mener dette burde dekke de fleste behov.

– Vi kan dermed tilby både en familiefilm, en barnefilm og en skikkelig actionfilm til de som foretrekker det, mener kinosjefen.

Heggelia Kino

Heggelia Kino snurrer film 2. og 3. juledag. Her består menyen av både nye og gamle filmer.

– 2. juledag har vi satt opp filmene «Aquaman», «Månelyst i Flåklypa», «Robin Hood», «Julenissens datter» og «Mary Poppins vender tilbake», mens «Sonja», «Aquaman» og «Snekker Andersen og Julenissen» står på plakaten 3. juledag. Dette er et utvalg av filmer som jeg tror vil falle i smak både i sivilsamfunnet og for soldatene som har tjeneste i jula, sier kinosjef Vidar Fagerli ved Heggelia Kino.

Salangen Kino

Salangen Kino holder også åpent noen dager i romjula. Her står filmen «Troll - Kongens hale» på plakaten 2. juledag, mens filmene «Nøtteknekkeren og de fire kongeriker» og «Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser» er satt søndag 30. desember.