Finnsnes Korforening med en rekke gjestesolister

Klar med sin adventskonsert

Finnsnes Korforening har en lang tradisjon å videreføre når de inviterer til adventskonsert i Finnsnes kirke førstkommende søndag.

Konsertklar: Finnsnes Korforening, her representert med fra venstre Solfrid Larssen, Kirsten Lyngås, Greta Tøllefsen (korleder), Lajla Rasmussen og Ingunn Solbø Jørgensen, inviterer til adventskonsert i Finnsnes kirke førstkommende søndag 9. desember.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

Vi var faktisk med på å underholde under selve åpningen av Finnsnes kirke, så til sammen har vi gjort 39 julekonserter der

Kirsten Lyngås

Solist: Tina Bråthen, blant annet kjent fra jentegruppa How To Kiss a Frog, er en av solistene på konserten.   Foto: Privat Foto

kultur

Korets tradisjon med å gjøre konserter i Finnsnes kirke går helt tilbake til da kirken ble bygget.

– Vi var nok det første koret som opptrådte der. Vi var faktisk med på å underholde under selve åpningen av Finnsnes kirke, så til sammen har vi gjort 39 julekonserter der, forteller Kirsten Lyngås i Finnsnes Korforening.

Siden den gang har koret, med noen få års unntak, hatt Finnsnes kirke som fast øvingsarena. Tidspunktet for julekonsertene samme sted har også blitt en tradisjon, den er som regel alltid lagt til den andre helga i desember.

– Vi trives godt i Finnsnes kirke. Det er godt sted å øve på, og et ypperlig sted å ha konserter. Vi har også vært så heldig å oppleve at folk møter opp på konsertene våre, så takk til alle som støtter opp om oss på den måten, understreker lederen i koret, Greta Tøllefsen.

Solister

En annen tradisjon Finnsnes Korforening praktiserer er å sørge for musikalsk følge og gjestesolister på konsertene sine.

– På konserten i Finnsnes kirke har vi fått med oss Tore Lind på bass og Cato Simonsen på tangenter. To særedels dyktige musikere som alltid er positive, og som stiller opp når man trenger dem, understreker Lajla Rasmussen.

Foruten Simonsen og Lind stiller også flere gjestesolister.

– Denne gangen stiller Vebjørn Konradsen og Linda Tråsdahl på sang. Det samme gjør unge og dyktige Dina Bråthen og Håkon Lindgård Olsen. Sistnevnte er pianoelev ved Kulturskolen i Lenvik, forklarer Ingunn Solbø Jørgensen.

Korets egne solister er Oddmund Johansen, Elisabeth Berglund Jakobsen, Ole Richard Berntsen, Kjell Wilsgård og Elin Flakstad.

Repertoar

Greta Tøllefsen mener at alle som har vært på tidligere julekonserter med Finnsnes Korforening i stor grad vet hva det dreier seg om.

– I tillegg til julesalmer som vi vet det fleste mener bør være med har vi også en del andre ting. Men noen Disney-sanger har vi ikke med denne gangen.

Konsertens konferansier er ordfører Geir Inge Sivertsen.