Travelt for Gisundkoret neste helg

Travel helg for Gisundkoret, med konsert både i Finnsnes kirke og Sandbakken kapell neste helg.

Vertskor: Gisundkoret med sin dirigent og kunstneriske leder Eva Line Nergård (med mørkt sjal i første rad omtrent midt i bildet) Fredag 7. desember inviterer koret til konserten «Levende Lys» i Finnsnes kirke. Med seg har de også to gjesteartister fra Ibestad Hornmusikk.  Foto: Solfrid Nergård Hafstad

Solist: Saksofonist Magnus Grydeland fra Ibestad Hornmusikk.  Foto: Privat foto

Solist: Sunniva Sunde Fosshaug, også fra Ibestad Hornmusikk, trakterer instrumentet trompet i tillegg til å være mezzosopran.   Foto: Privat foto

kultur

Det opplyser Gisundkorets dirigent og kunstneriske leder, Eva Line Nergård.

– Konserten i Finnsnes kirke har vi kalt for «Levende Lys».Det er jo noe vi alle forbinder med jula, og i tillegg tenner vi mange levende lys i Finnsnes kirke i forbindelse med denne konserten. Så navnet er ganske beskrivende, mener dirigenten.

Julekonserten, for det er selvsagt en julekonsert, er satt til fredag 7. desember.

– Du tror ikke at dette blir litt som å hoppe etter Wirkola?

– Du tenker selvsagt på konserten «Stille Natt hellige Natt», som var for litt siden. Nei, vi føler ikke noe press i den anledning. De gjør sine ting, vi gjør våre. Og vi vet at det er rom og interesse for begge deler. Jeg tror at folk flest setter pris på et bredt spekter i konserttilbudet, også når det gjelder julekonserter.

Eva Line Nergård benytter også anledningen til å takke sitt publikum.

– Folk her er veldig flinke til å støtte opp om våre konserter. Jeg tror at det er fordi vi gir dem noe de setter pris på, og fordi de vet at hvis de ikke går på konserter med lokale kor som oss så vil dette tilbudet bli borte. Konsertkonsept som ikke blir oppsøkt av publikum vil opphøre å eksistere etter en tid.

Gjestesolister

I konserten «Levende Lys» medvirker også noen gjestesolister.

– Vi har fått med oss pianopedagog Ingrid Lofnes fra Kulturskolen i Lenvik, som vi har hatt gleden av å hatt med oss før. I tillegg medvirker en av Ingrids pianoelever, Sofie Hogefeld, i konserten. Som er en svært talentfull ung dame.

På gjestesolistlista står også Sunniva Sunde Fosshaug og Magnus Grydeland, begge hentet inn fra Ibestad Hornmusikk.

– Sunniva trakterer instrumentet trompet, men er i tillegg mezzosopran. Det vil si at hun både vil spille og synge i denne konserten, mens Magnus lar høre fra seg på saksofon, som er hans instrument, forklarer Nergård.

Men Finnsnes kirke er altså ikke det eneste stedet kor og gjestesolister lar høre fra seg i løpet av helga som kommer.

Lang tradisjon

– Vi skal også ha vår tradisjonelle konsert i Sandbakken kapell søndag 9. desember, som vi kaller for «Ventetid». Årets konsert vil være den 34. i rekken. Opplegget er omtrent det samme som i Finnsnes kirke, Men i tillegg til det rent musikalske stiller vi selvsagt også i år med vårt legendariske og bugnende matbord, bestående av deilige snitter med diverse pålegg, salater og kaker.

– Opplegget i Sandbakken kapell er vel blitt et folkekrav etter så mange år?

– Det kan du godt si. Det er noe som mange vil ha med seg, og som i tillegg til musikken er et opplegg som har et sterkt sosialt innslag. Folk kommer sammen, og hygger seg med god musikk og god mat. Tilbakemeldingene vi får på dette er mange og svært positive.

– Det var maten. Hva serverer dere av musikk?

– Dette er jo en julekonsert. Kort sagt kan jeg si at konserten inneholder alt fra de kjente og kjære julesalmene som må være med, til julesanger som er skrevet i løpet av de siste årene. Vi synger både på norsk, engelsk, tysk og litt latin. Så jeg tror vi dekker det aller meste, konkluderer dirigenten.

PS! I Folkebladets papirutgave lørdag, skrev vi ved en feil i ingressen at julekonserten skal arrangeres denne helga. Men det er altså neste helg, fredag 7. desember, den går av stabelen. Vi presiserer også at den tradisjonelle konserten på Sandbakken arrangeres 9. desember.