Prøver ut Glød i ny setting

Ala Rock i Bardu og Hugos Pub på Finnsnes får besøk av en trio fra tangokonseptet Glød i neste uke.

Trio: Fra tangokonseptet Glød er en trio bestående av Lena Jinnegren, Bendik Lund Hasnshus og Knut Erik Sundquist satt sammen til en miniturné i Nordeland og Troms. I Midt-Troms står Ala Rock i Bardu og Hugos Pub på Finnsnes på turnéprogrammet henholdsvis onsdag 5. og torsdag 6. desember.  Foto: Anders Sørvik

Låtskriver: Lena Jinnegren har skrevet de fleste låtene til Glød.   Foto: Kultur i Troms

kultur

Tangokonseptet Glød ble grunnlagt av Lena Jinnegren og Bendik Lund Haanshus i 2008, og har siden turnert rundt i forskjellige utforminger. Den klart største med Tromsø Kammerorkester, og den minste som trio. Glød har gitt ut to album, og mottatt gode kritikker og tilbakemeldinger fra henholdsvis musikkanmeldere og publikum

–Med et utdrag fra Glød sitt energiske materiale, satt sammen med noen av Knut Erik Sundquists personlige favorittstykker har de tre musikerne arrangert de utvalgte musikkstykkene slik at de passer å fremføre for en trio. Kort forklart stor musikk fra en liten besetning, mener produsent Jo Einar Jansen i Kultur i Troms, som har sendt trioen ut på denne miniturneen, der de opptrer ett sted i Nordland, og to steder i Midt-Troms. Nærmere bestemt Ala Rock i Bardu onsdag 5. desember, og Hugos Pub på Finnsnes dagen etter.

Svært imøtekommende

– Ved første øyekast virker Hugos Pub som et litt rart valg for denne trioen.

– Jeg ser den, musikken Glød fremfører krever jo litt tilstedeværelse og oppmerksomhet fra publikum. Men vi hadde lyst til å prøve ut noen nye settinger, og innehaveren på Hugos Pub var svært imøtekommende og positiv til å ta i mot trioen. Han ønsker å ha et godt musikktilbud også på hverdager.

Det er artisten Lena Jinnegren som har skrevet det meste som står på Gløds opprinnelige repertoar. Det betyr at det vesentlig er eget stoff trioen fremfører på denne miniturneen.

Besetning

Foruten Lena Jinnegren består Glød-trioen av Bendik Lund Haanshus og Knut Erik Sundquist.

– Bendik Lund Haanshus har en allsidig musikalsk bakgrunn, han har spilt i alle slags sammenhenger fra rock til folkemusikk, jazz og klassisk. Han er blant annet gitarist i Fotefar. Knut Erik Sundquist er en av de ledende kontrabassister i verden i dag. Han studerte i Wien før han ble ansatt ved Bergens filharmoniske orkester. Han reiser verden rundt på klassiske festivaler som gjest i flere kammerorkestre, påpeker produsenten, som også sier at det lagt inn litegranne jul i denne konserten.

– Men ikke for mye, kanskje trenger noen en liten pause fra «Glade Jul» nå.