Martna for 26. gang

Fredag og lørdag denne helga avvikles den tradisjonelle martnan på Rundhaug.

Martna: Årets store martna på Rundhaugen i Målselv avvikles fredag 30. november og lørdag 1. desember.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Rundhaugmartna´n avvikles i år for 26. gang, i løpet fredag 30. november og lørdag 1. desember

– Rundhaugmartna’n har vært så godt som ferdigplanlagt, og de siste dagene gjensto bare det å få de aller siste detaljene på plass før det braker løs, opplyser Anneli Anfeltmo i styret for Rundhaugmartn.

Styret i Rundhaugmartnan består i år av leder Lars Helgesen, kasserer Anneli Anfeltmo og styremedlemmene Inger Lise Løvberg, Geir Berg og Line Engvoll.

Vedtok flytting

– Under årsmøtet i vår vedtok styret å flyttet Rundhaugmartna’n fra Rundhaugen til Mellombygd- Kultur og Oppvekstsenter. Bakgrunnen for at mange valgte det er flere. Blant annet manglende fasiliteter til kafé, da gammel coopen ikke lengre var tilgjengelig for leie. Dette var svært tungveiende for avgjørelsen som ble tatt, for ikke å si hovedårsaken, påpeker kassereren.

Men slik skulle det altså gå.

– Men i løpet av høsten kom bygdeopprøret. Folket i bygda ville rett og slett ikke at martna’n skulle flyttes på. Styret kom igjen sammen til et ekstraordinært årsmøte, hvor det ble vedtatt å flytte martna’n tilbake til utgangspunktet. Men vi som sitter i styret synes der er godt å vite at Rundhaugmartna’n betyr så mye for ganske mange, understreker Anfeltmo.

Åpner dørene

– Rundhaug gjestegård har åpnet dørene for oss å invitert oss inn til seg. Her vil martnan disponere deler av lokalet for blant annet pubquiz på fredag og kafe på lørdag. Likeså har vi i ettertid også fått disponere coopen som før. Her vil det, blant annet, noe som er helt nytt av året, bli salg av elgkjøtt fra lokale jegere, og ribbe fra Målselv mat. Fokus interiør skal også disponere lokale for visning av kjøkken og garderober. I tillegg vil de ha en auksjon, så her vil det være mulig å gjøre et skikkelig kupp, mener kasereren, som også kan lokke med konsertopplevelser, folkeliv og god stemning.

– Vi som sitter i styret gleder seg til å avholde den 26. Rundhaugmartna’n i rekken, og vi tror at også i år vil alle som besøker martnan få en god og ekte førjulsstemningen man pleier å finne på Rundhaugen. Styret ønsker også alle hjertelig velkommen, slutter Anneli Anfeltmo.