Ordføreren med en gave som vil gi julefølelsen

Flere kor og korps medvirker når ordføreren i Sørreisa deler ut sin årlige musikkjulegave til folket i Tømmervik kirke lørdag 1. desember.

Medvirker: Sørreisa Damekor er ett av korene fra Sørreisa som medvirker i «Ordførerens Julekonsert» i Tømmervik kirke førstkommende lørdag 1. desember.  Foto: Lena Sørensen

Skolekorps: Sørreisa Skolekorps under sin dirigent Kirsti Karlstad Vaeng under skolekorpsbasaren i høst.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

Arena: Som vanlig er den musikalske julegaven fra ordføreren lagt til Tømmervik kirke.  Foto: Paul Dahlø

kultur

Det opplyser tidligere ordfører i Sørreisa, Paul Dahlø, som nå blant annet er styreleder i Sørreisa Skolekorps, som er ett av korpsene som spiller opp i «Ordførerens Julekonsert» førstkommende lørdag 1. desember på sen ettermiddagstid.

– Lørdag er det duket for starten på den virkelige gode julefølelsen i Sørreisa. «Ordførerens julekonsert i Tømmervik kirke er et sikkert tegn på at adventstida og juletiden er på gang, Det er gratis adgang og jeg ønsker alle hjertelig velkommen. Slik uttrykker ordfører Jan-Eirik Nordahl det, når han ønsker alle ei fin førjulstid, forteller Dahlø.

– Hvor lenge har ordføreren gitt denne musikalske gaven?

– Akkurat hvor lenge det har skjedd kan jeg ikke si på stående fot, men dette er en tradisjon som i hvert fall er ti år.

– Er dette en gave som bygdefolket tar i mot?

– Ja, det vil jeg si, oppmøtet pleier å være godt. Men samtidig er dette en helg der det skjer mye med grantenning og annet, så alle rekker ikke over alt.

Invitert

Ordføreren har også i år gitt julekonsertoppdraget til Sang- og Musikkrådet i Sørreisa.

– Det betyr at alle kor og korps er invitert til å skape den gode stemningen. Og i år er det Sørreisa Damekor, Sørreisa Musikkforening, Sørreisa Mannskor, Sørreisa Skolekorps med Blæs og Familieorkesteret, som deltar i julekonserten.

Ifølge Paul Dahlø spenner programmet fra «Jingle Bell Rock», «Hei, hå, nå er det jul igjen», «Mitt hjerte alltid vanker» til «Lys imot mørketida».

– Også i år får vi fellesnummer med kor og korps, og med Vinjar hausmann som solist med sangen «Days of Christmas time», og selvfølgelig blir det allsang. Ikke en tradisjonell konsert, men et program som stadig veksler mellom de deltakende og publikum, forklarer Dahlø.

Fellesskap

– Vi i Sang- og Musikkrådet er veldig glad for den muligheten ordføreren her gir oss til i fellesskap gratis å skape denne gode stemningen for alle, og en perfekt ramme for dette er Tømmervik kirke, Også i år er dette første ledd i trippeloppkjøringen til jul. Først julekonsert i Tømmervik kirke på lørdag, så Lions julegrantenning i Straumen på søndag, etterfulgt av Skolekorpsets Julekafè i Idrettshallen. Da er startskuddet gått for topp julestemning i Sørreisa, slutter Paul Dahlø.