BlåCompaniet med noe helt nytt

BlåCompaniet gjør en god del egne låter og noen av andre når de spiller opp i Vertshuset Gibostad førstkommende lørdag.

Besetning. BlåComaniet består av Svein-Arild Berntsen (vokal/munnspill), Odd-Einar Vaeng (bass), Steinar Steffensen (gitarer), Bengt Karlsen (tangenter) og Geir B. Fjellberg (perkusjon). 

kultur

Da vil det være andre gang bluesbandet med åpne skott mot andre sjangere spiller opp i det fortsatt forholdsvis nystartede vertshuset på Gibostad.

– Første gangen vi spilte i Vertshuset Gibostad var under Gibostadmartnan tidligere i år. Det var kjempegod stemning i en intim setting der man får publikum tett på, forteller Svein-Arild Berntsen, som både er vokalist og låtskriver i BlåCompaniet. I tillegg er han som kjent ikke så verst på munnspill heller.

– Det er vel du som er bandets konferansier på opptredener som dette?

– Det kan man si, å ha en god dialog med publikum er en viktig del av enhver konsert. Men det kan gå begge veier, for eksempel når Steinar skifter gitar. I en setting som på Gibostad hender det også at man får takk og klem fra publikum. Noe man ikke gjør som ensom billedkunstner.

Urfremføringer

Svein-Arild Berntsen uttrykker i likehet med andre musikere glede over det som verthuseier Tor Egil Sebulonsen har fått til på Gibostad.

– Hvor mye egne låter gjør dere på en slik opptreden?

– En hel del, faktisk. Vi har nå såpass mye egenprodusert at vi stort sett kan fylle spilletiden vår med det. På Gibostad vil det bli litt spesielt fordi vi der også kan gi noen smakebiter av helt nytt stoff. Ting som aldri er fremført offentlig før.

– Betyr det at dere jobber med et nytt album?

– Det stemmer, og det er ikke så veldig lenge før vi går i studio for å spille den inn.

Nærmere

Svein-Arild Berntsen er den som skriver tekst og melodi til låtene som er signert BlåCompaniet. Men han understreker at han får god hjelp av de andre i bandet.

– På vår første skive uttrykte vi oss på dialekt, også på den dialekten jeg har tatt med meg nordover. Når man gjør det kommer man liksom nærmere kjernen i den musikken man lager. Kankje merker andre også det.

– Er det en låt som må være med i en opptreden som dette. «Det kan bli for sent», for eksempel?

– Den står nok på spillelisten, og på denne tiden av året står også Elvis´«Blue Christmas» det. Men vi gjør den nok merblå enn originalen.