– Spesielt viktig å trå til og forsøke å hjelpe

Elever på IB-linjen ved Senja videregående skole i Finnfjordbotn stiller ut både egen kunst og arbeider av profesjonelle kunstnere til inntekt for prosjekt Haiti.

Arrangør. Thoma Thamuku, Odin Alapnes Århus, Hiiwa Shariatzadeh, Sinaa Habtomm, Nilas Mikkelsen, Marina Kruptsova, Nawar Kz, Zuzanna Jegczalik, Yohann Joyeux, Maren-Anne Hellemo Bogen, Anna Koninska og Kal Kruptsova arrangerer kunstutstilling og kafé der inntektene går til Prosjekt Haiti i biblioteket på skolen førstkommende torsdag 22. november. (IB-elevene Vladlena Efimova og Ibrahim Alkhatib er ikke med på bildet).  Foto: Henriette Sætherskar

Talspersoner. Hiwa Shariatzadeh (fv), Maren-Anne Hellemo Bogen og Nilas Mikkelsen håper riktig mange kommer på salgsutstillingen på torsdag.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

Bidrar. Kunstnerne Ann-Rita Wold (tv) og Randi Sørensen bidrar med egne arbeider til salgsutstillingen.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Elevene på IB-linjen viderefører dermed en mangeårig tradisjon ved skolen, som i en årrekke har samle inn midler til Prosjekt Haiti.

– Vi synes at det er spesielt viktig å trå til og forsøke å hjelpe til nå etter at det er klart at Norad ikke kommer til å støtte Prosjekt Haiti med midler fra neste år. Det er klart at det vil merkes godt for en frivillig hjelpeorganisasjon som Prosjekt Haiti er, understreker Nilas Mikkelsen, som går på linjen IB 2 ved Senja videregående skole i Finnfjordbotn.

Derfor arrangerer elevene på IB-linjen en kunstutstilling i biblioteket på skolen førstkommende torsdag 22. november på kveldstid.

– I den forbindelse vil vi også ha en kafé med mye godt og noen kulturelle innslag i form av musikk. Alt som kommer inn, også fra kafeen, går til prosjekt Haiti, forklarer Maren-Anne Hellemo Bogen.

Første forsøk

– Denne måten å forsøke å samle inn midler til Prosjekt Haiti er en helt ny måte å gjøre det på. Men hvis vi får det bra til er det jo ikke noe i veien for at elever etter oss kan gjøre det samme, påpeker Hiwa Sharitzadeh.

Elevene selv bidrar med noe av kunsten som tilbys på salgsutstillingen. Blant annet Maren-Anne Hellemo Bogen og Nilas Mikkelsen, som stiller med henholdsvis malte roser og foto. Andre elever bidrar med bilder av ulike slag. I utstillingen vil man også finne håndverksprodukter som votter, lester og annet.

Som våre tre talspersoner poengterer så har de to IB-klassene ved skolen et forholdsvis sterkt internasjonalt tilsnitt. Noe de mener også vil prege utstillingen.

Profesjonelle kunstnere

IB-elevene er også i dialog med profesjonelle kunstnere fra Midt-Troms.

– Vi venter fortsatt på svar fra flere, men det vi har spurt disse kunstnerne er om de kan tenke seg til å bidra med noen av sine arbeider til utstillingen. Altså uten å ta seg betalt for dem. Hittil har vi fått et positivt svar fra Ann-Rita Wold og Randi Sørensen, som har sagt at de vil donere noe. Disse kunstverkene skal i likhet med alt annet selges med inntekt til prosjekt Haiti, forsikrer Mikkelsen.