Vender tilbake til sin favorittarena

Med konserten «Julefred med Jardar»

Billettsalget er allerede godt i gang til konserten Jardar Johansen skal ha i Finnsnes kirke fredag 14. desember.

Lettvekter: En 30 kilo lettere Jardar Johansen er tilbake på podiet i Finnsnes kirke fredag 14. desember med konserten «Julefred med Jardar». Med seg har han fem musikere og en lydmann. Jardar gjør den samme konserten i Istindportalen i Heggelia lørdag 8. desember.   Foto: Lasse Eid

Denne konserten er blitt en fast tradisjon for mange, som en hel del har som et fast innslag i juleforberedelsene sine

Jardar Johansen

Vinterskrud: Finnsnes kirke har et kirkerom som Jardar Johansen beskriver som et av de beste stedene han vet om å avvikle en konsert i.   Foto: Linn-Julie Edissen

kultur

I mange år hadde Jardar Johansen et samarbeid med Gisundkoret på julekonsertene han gjorde i Finnsnes kirke.

– Dette var et utmerket samarbeid, la det ikke være noen tvil om det. Men et kor som Gisundkoret har også etter en tid med det samme også lyst til å gjøre andre og egne ting i forbindelse med julehøytiden. Vi har tatt en pause med dette samarbeidet, og skiltes som venner. Men at dette samarbeidet kan bli tatt opp igjen etter en tid er begge parter åpne for, understreker Jardar Johansen.

Sin aller første julekonsert gjorde Jardar i Tromsø for 18 år siden. Etter det har han bygget opp en turnétradisjon i Nord-Norge som han har fulgt siden.

– Denne konserten er blitt en fast juletradisjon for mange, som en hel del har som et fast innslag i juleforberedelser sine.

Musikere og lysmann

– Jeg har lest at du er blitt litt lettere siden sist vi snakket sammen.

– Det stemmer, selv om jeg fortsatt har mye å gå på når det gjelder det. Jeg har alltid vært litt god og rund, og i grunnen vært ganske komfortabel med det. Men så kom det ti kilo ekstra som jeg syntes ble litt tungt å dra på. Det er en tid for alt, og jeg bestemte meg for at nok var nok, og at tiden var moden for å gjøre noe med det. Det er en avgjørelse jeg lever veldig godt med.

– Du har vel med noen musikere på denne turneen?

– Ja, jeg er så heldig å ha fått fem av de beste musikerne som er oppdrive. Men i tillegg har jeg med en trollmann av en lydmann. Denne turneen er jo lagt til kirker i Nord-Norge, og det er ikke alle kirker som er like godt egnet til å ha konsert i. Det er da lydmannen kommer inn og lager gull av gråstein. Så jeg pleier å si at jeg ikke har fem, men seks musikere med på laget.

Fantastisk akustikk

Lydforholdene i Finnsnes kirke har Johansen derimot ingenting å utsette noe på.

– Finnsnes kirke er faktisk en favorittarena for meg. Den har en fantastisk god akustikk, lydforholdene der er helt perfekte. Den har også et kirkerom som bra å være i. Både for oss som står på podiet, og vil jeg tro, for publikum.

– Du trives altså der?

– Ja, selvsagt. Hvis ikke ville jeg ikke kommet tilbake så mange ganger som jeg har gjort. Finnsnes kirke har en fast plass på turneene mine. Også fordi publikummet der alltid har tatt godt i mot oss, slik at vi føler oss litt hjemme der.

Litt av alt

Jardar Johansen har gjort det samme konsertkonseptet i Sverige og USA.

– Jul er jo så mangt nå for tiden. For mange er også Disney blitt en fast del av den. Derfor har vi også det med i tillegg til julesanger som liksom må være med. Men man kan også vente seg litt klassisk, litt blues og litt Prøysen. Det siste sier seg vel selv. Jeg legger også vekt på at det skal være god plass til litt humor mellom de musikalske innslagene. Jula er jo også en gledens høytid.

Billettene til konserten er lagt ut for salg.

– På Finnsnes er det allerede forhåndssolgt over 100 billetter. Det lover godt.