Vil gi unge mennesker en smak av fordums bygdefester

Hugo Nordnes mener at både levende musikk og dansegulv er blitt en sjelden vare på utestedene.

Opptrer: Ourland, med fra venstre Jan Ivan Leonhardsen, Jan Audun Eriksen, Steinar Johansen, Geir Fjellberg og Steinar Steffensen spiller opp på Hugos Pub førstkommende lørdag 13. oktober.  Foto: Ourland com

Arena: Hugos Pub på Finnsnes satser ifølge innehaver Hugo Nordnes sterkt på å tilby levende musikk til sine gjester.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Det er ikke bare derfor han byr opp til dans med det særdeles erfarne bandet Ourland i lokalene til Hugus Pub førstkommende lørdag 13. oktober.

– Jeg satser generelt på å ha levende musikk i helgene, der en av målsetningene er å slippe til lokale band. Men også unge, lokale band som fortsatt er litt i startgropa med å kunne spille på en ordentlig scene med det tekniske som lyd og lys på plass, sier han.

Førstkommende lørdag har Nordnes tenkt å lage det han kaller for skikkelig gammeldags bygdefeststemning på puben sin.

Plass til en svingom

– Da får alle mellom 18 og 23 år fri inngang. De tilhører jo en generasjon som selv ikke har opplevd hvordan de gamle bygdefestene var. Med levende musikk og et stort dansegulv. Dansegulv er jo forresten også blitt en mangelvare på utesteder nå om dagen. Selv i Tromsø har ikke utestedene satt av tilstrekkelig plass til det.

– Men det har du?

– Ja, jeg har alltid tatt høyde for at når voksne mennesker går ut for å høre på et band som Ourland, så har de lyst til å svinge seg på dansegulvet.

– Men Ourland trekker også unge mennesker?

– Ja, ungdommen er kanskje blitt litt lei av musikken som lages nå til dags. Mye av det kaller jeg bare for dunk, dunk. Men så lages jo musikken nå mye bare ved hjelp av nettbrett og mobiltelefon. Da kan det vel vanskelig bli bedre enn mye av det man hører nå. Personlig synes jeg at Ourland er et skikkelig bra band, som serverer musikk man både kan lytte til og danse til.

Full pinne

Ourland stiller med dagens besetning på puben til Hugo Nordnes.

– Ourland i dag består av originalbesetningen fra 1972, bortsett fra trommis Geir Fjellberg, som kom inn i 2016, påpeker Steinar Steffensen, som trakterer gitar i bandet.

Han sier at de vil gjøre en vanlig helaften bestående av tre sett på 45 minutter hver.

– Alle som har vært på en konsert med Ourland vet nok hva de kan vente seg. Vi serverer gullkorn av slagere med tyngepunkt på 70- og 60-tallet. Men også nyere musikk, fordi vi har oppdaget at vi har fått flere unge på konsertene våre. Uansett holder vi oss til det vi pleier å gjøre. Å gi full pinne fra scenen.

Noe Ourland har gjort i 50 år.