Kan by på et innholdsrikt høstprogram

Første innslag i høst- programmet til Kalottspel er lagt til Mellembygd Samfunnshus torsdag 18. oktober.

Trio: Den svenske duoen Johan Hedin og Esbjørn Hazelius. De opptrer sammen med felespilleren Sigrid Moldestad på Rundhaugmartnan lørdag 1. desember.   Foto: David Brohede

Folkemusiker: Felespilleren, komponisten og folkemusikeren Susanne Lundeng spiller opp på Velferden i Øverbygd fredag 2. november. Lundeng regnes i dag som å være en de fremste tradisjonsbærerne innen nordnorsk folkemusikk.   Foto: Byråfoto/Kalottspel

Duo: Fungerende festivalsjef Julie Alapnes og Halvard Rundberg utgjør duoen Fela &Fanten, som opptrer på Rundhaugmartnan lørdag 1. desember:   Foto: Privat/Kalottspel

kultur

Det opplyser Julie Alapnes, som selv er felespiller, komponist og aktiv i band og prosjekter innen flere ulike sjangre. Hun er fungerende festivalsjef for Nina Fjeldet, som for tiden er ute i permisjon.

– Det hele starter med en konsert med selveste Knut Buen, nestoren innenfor folkemusikk, på Mellembygd Samfunnshus torsdag 18. oktober. Han er kjent som en rimelig legendarisk hardingfelespiller og folkeminnesamler, og er blant annet utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden. Vi er både stolte og glade for å kunne invitere til en konsert med ham, understreker Julie Alapnes.

Den neste som dukker opp i høstprogrammet til Kalottspel er komponist, felespiller og folkemusiker Susanne Lundberg. Hun spiller opp på Velferden i Øverbygd fredag 2. november.

– Denne drivende dyktige felespilleren er et kjent navn for mange, og anses som en av de fremste tradisjonsbærerne av nordnorsk folkemusikk. Til denne konserten har Lundeng med seg fullt band bestående av Nils-Olav Johansen, Bjørn Andor Drage og Arnfinn Bergrabb, forklarer Alapnes.

Rundhaugmartnan

– I desember er det heldigvis også i år klart for den tradisjonsrike Rundhaugmartnan. Kalottspel kan i den forbindelse by på konsertopplevelser både for barn, unge og voksne. Vi starter med familieforestillingen «Fela & Fanten» på dagtid i Løvhaugfjøsen lørdag 1. desember, fortsetter Alapnes.

«Fela & Fanten» er en morsom konsertforestilling siktet inn mot barn. Duoen bak «Fela & Fanten» består av Julie Alapnes selv på fele og Halvard Rundberg på trøorgel, saksofon og mandolin. De har skrevet helt ny musikk til det beskriver som er musikalske møte mellom en folkemusiker og en multiinstrumentalist.

Senere samme dag, på kveldstid, er det klart for det Julie Alapnes beskriver som en stemningsfull julekonsert med sanger og felespiller Sigrid Moldestad og en svensk duo som kaller seg Hazelius/Hedin.

– Denne duoen består av Esbjørn Hazelius, som i tillegg til å være en dyktig vokal formidler, også trakterer mandola, gitar og fele, og Johan Hedin, som er en nyckelharpespiller i verdensklasse. Dette stjernelaget av nordiske folkemusikere har turnéåpning for juleturnéen sin «Vintersong» i restauranten på Rundhaug Gjestegård. Under og etter konserten er det pubkveld, så her legger vi opp til en hyggelig helaften, påpeker Alapnes.

Pendler

– Du er selv en særdeles aktiv musiker og komponist med base i Tromsø. Hvordan får du tid til å være festivalsjef i tillegg?

– Jeg pendler mellom Tromsø og Målselv. I helgene er jeg i Tromsø, blant annet på grunn av konsertvirksomhetene jeg deltar i. Resten av uka er jeg i Målselv der jeg jobber med programmet til Kalottspel. Det er både en interessant, morsom og utfordrende jobb. Men jeg er altså bare fungerende festivalsjef, Nina Fjeldet kommer tilbake i denne jobben når permisjonen hennes er over.

– Du har holdt deg til tradisjonen i Kalottspel med å spre arrangementene ut på flest mulig ulike arenaer?

– Det stemmer, vi har så mange flotte og spennende arenaer i kommunen som vi kan legge de ulike konsertene til. Dem forsøker vi å bruke i størst mulig grad. Vi tror at det bedrar til å forsterke og berike en allerede fin konsertopplevelse, avslutter fungerende festivalsjef.