Tar salmeprosjekt ut på norgesturné

I anledning turneen ble en torspors singel sluppet fredag i forrige uke.

turne: Artistene Ingebjørg Bratland og Espen Lind tar nå salmeprosjektet «Lind’s Reviderte» ut på turné. Foto: Forlag 

Det har vært mange henvendelser på dette i etterkant, og de involverte har alltid ønsket at prosjektet skulle tas opp igjen. Nå skjer det.

Sandro Penzo
kultur

Turnéoverskriften er rett og slett «Ingebjørg Bratland & Espen Lind: Til alle tider – ny musikk til gamle salmer», der duoen skal besøke en rekke kirker rundt om kring i det ganske land.

Endepunkt Tromsø

– Ingebjørg Bratland og Espen Lind gjorde i 2011 et bestillingsverk til Olavsfestdagene i Trondheim. Salmeprosjektet ble kalt «Lind’s Reviderte». Det gikk ut på at Espen Lind skrev helt ny musikk til gamle salmetekster. Nestor i norsk musikkbransje, Bjørn Nessjø, var i sin tid initiativtaker til dette spennende prosjektet, opplyser Sandro Penzo i Head Of Promotion AS.

Turneen startet 5. oktober i Johanneskirken i Bergen, og skal avsluttes 28. oktober i Tromsø domkirke, byen der den ene av duoen, Espen Lund, er født og oppvokst. Med seg har duoen musikerne Torjus Vierli på tangenter og Haldor Røyne på strengeinstrumenter.

– Det har vært mange henvendelser på dette i etterkant, og de involverte har alltid ønsket at prosjektert skulle tas opp igjen. Nå skjer det altså, påpeker Penzo.

Forhold

I pressemeldingen som er sendt ut i forbindelse med singelsippet og turneen heter det blant annet:

«De fleste av oss har eller har hatt et forhold til salmer. Det er en del av vår kulturtradisjon. Vi tilhører det vi kan kalle tvilerne, men uavhengig av tro, så handler mange av salmetekstene om nestekjærlighet, om det å være et medmenneske, om å tro på det gode i verden – om håp og om tvil. Dette er noe vi begge kan relatere oss til. Flere av salmene i dette prosjektet er eldgamle, likevel er de tidløse. Mennesket er da som nå uforandret, og det vitner disse salmene om».

Finnsnes og Finnsnes kirke får altså ikke besøk av Ingebjørg Bratland og Espen Lind i denne omgangen.