Den "store stemmen fra nord" byr på helt nytt materiale

Artisten Christel Alsos har etterhvert fått et brukbart lager av låter å velge fra.

opptrer: Artisten Christel Alsos med band spiller opp i Kulturhuset på Finnsnes førstkommende lørdag 13. okober, der hun blant annet også skal fremføre helt nytt materiale. Hennes management markedsfører henne som «Stemmen fra nord».Pressefoto  Foto: Pressefoto

kultur

Hennes fulle navn er Christel Alsos Monsen, men for de fleste er hun nok mest kjent under artistnavnet Christel Alsos. Lørdag 13. oktober entrer hun scenen i Kulturhuset på Finnsnes, etter alt å dømme for aller første gang. I hvert fall med denne settingen.

– Chrisel Alsos er den store stemmen fra nord. Hun har vært særdeles høyaktuell både med ny musikk og ikke minst i TV-programmet «Hver Gang Vi Møtes» i løpet av året vi nå er inne i, sier pressekontakt Erlend Kinn Olsen i Circle Management.

Christel Alsos og hennes band er for tiden ute på en turné som går land og strand rundt.

– Hun er innom veldig mange steder i Norge på denne turneen. Blant annet i byer som ligger såpass langt fra hverandre som Bergen og Hammerfest. De fleste stedene selger hun ut fulle hus, påpeker Olsen.

Utvalg

– Hva kan man vente seg av repertoar på denne turneen?

– Blant annet materie som er helt nytt, fra EP med fem nye låter som hun nylig har gitt ut. Hun har også plukket ut noen av låtene fra «Hver Gang Vi Møtes» og sin egen katalog.

– Da sikter du til?

– Da sikter jeg til albumene hun har utgitt, som til nå er fem i tallet, der det hittil siste før EP-en ble sluppet i 2016. Vi snakker her om et bredt utvalg som hun kan øse av. Mange av dem snurrer og går på radioen.

– Christe Alsos er fra Fauske i Nordland. Synger hun på dialekt?

– Når hun synger på norsk gjør hun det. Men naturligvis også i sin dialog med publikum.

Låter

Av låter som Olsen mener Christel Alsos har markert seg spesielt med nevner han blant annet «Make Me Happy», «Finding Gold» og «Come On». Sistnevnte forøvrig singelen som var hennes aller første utgivelse i 2006. Alsos har også rukket å bli nominert til Spellemannsprisen fire ganger. Blant annet for sitt andre album «Tomorrow Is».

Debutalbumet «Closing the Distance» solgt til sammen 30.000 i løpet av tre måneder, noe som gjorde henne til en av de bestselgende kvinnelige artister i 2007. Alsos ble tidlig oppdaget av plateselskapet Sony Music, som hun signerte kontrakt med.