Folk sto i kø for kortreist mat

Folk strømmet til høstmessa til bygdelaget «Ny Dag» på Solvang i Lekangsund.
kultur

– Det er 12. gangen vi arrangerer dette høstmarkedet og besøket har bare steget år for år. Vi har ikke noe eksakt tall på frammøtte, men omsetningen har steget hele tiden, med en foreløpig topp i fjor. Bygdelaget selger kaffe, kaker og middag. Da kan vi by på den tradisjonelle fårikålen og så har vi bakt økologisk laks fra Flakstadvåg, med purre, dill og gulrot til. Noen av de som har pleid å ha boder her, har falt fra av ulike årsaker, men vi har også nye selgere. Til sammen er det 12 som kan by på litt av hvert, forteller en engasjert markedsleder Reidun Aspmo. Hun har selv vært med siden 2008.

En av selgerne er bonden Robert Ines fra Målselv, som opplevde at folk stod i kø for å få kjøpe av hans store grønnsakutvalg, som selvsagt også innbefattet Målselvnepa.