Tradisjonelt loppemarked på Rønningen

Byr på det meste

Det årlige høstloppemarkedet på Rønningen Ungdomshus går langt tilbake i tid.

Lopper: I dag og i morgen arrangerer UL Fremskritt sitt årlige loppemarked i Rønningen Bygdeghus.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

Loppemarket
  • Tilbyr: Lopper og kafé
  • Hvor: Rønningen Ungdomshus på Fagerfjell
  • Når: I dag og i morgen
  • Arrangør: UL Fremskritt
kultur

Det opplyser Annie Andreassen i UL Fremskritt, som står som arrangør for loppemarkedet.

– Jeg har bar vært med å hjelpe til med dette loppemarkedet i 15 år. Men det har pågått mye lengre enn det, men akkurat hvor lenge er ikke jeg den rette til å svare på, sier hun.

Lørdag åpner ungdomsalget igjen dørene for et nytt marked, som altså tar opp tråden der man slapp fredag.

– Søndag legger vi ut nye lopper for salg, da regner vi med at en god del av første utlegging er borte. Om så skulle skje er det ingen fare, vi har en god del lopper på lager som vi kan hente fra.

– Kommer loppene inn til dere hele året?

– Ja, folk kommer med lopper fra nær og fjern, og det er selvsagt noe vi setter stor pris på. Vi trenger også sårt det som kommer inn, å drive et ungdomshus koster penger.

Stort og smått

Annie Andreassen sier at de kan tilby det meste, fra stort til smått av lopper.

– Vi har bøker, møbler, klær, sykler, sparker, pyntegjenstander, lamper, ja alt som tenkes kan. Så det vil være store sjanser for å finne det man måtte være på utkikk etter her.

– Hvem er det som kommer på loppemarkedet?

– Alle slags mennesker, fra nær og fjern. Foruten mennesker som bor i vår kommune kommer det selvsagt en god del fra nabokommunene, ja man tar turen hit helt fra Nord-Troms.

Parkering

– Har dere parkeringsplass til alle?

– Ja, det har vi. Og vi har også egne folk som tar seg av dette, slik at det skjer i ordnede former og alle kommer seg lett inn og ut av området.

– Bevertning har dere også?

– Ja, det er klart. Det er noe som hører med. Vi kan tilby kaffe, te, brus, en menge med deilige kaker og rundstykker med godt pålegg til de som foretrekker det. Så ingen behøver å komme skrubbsultne hjem.