Kinosjef Kay Erling Ludvigsen beskriver besøket på Finnsnes Kino som svært godt.

– I løpet av helga hadde vi fire visninger av «Skjelvet», inkludert en nattkinovisning fredag. På den kom det knapt 50, mens det til sammen kom 690 mennesker på fire visninger i løpet av helga.

Ludvigsen sier at hvor lenge filmen går kommer an på hvor lenge intereressen varer.

– Men jeg ser for meg at vi i hvert fall kjører den fram til 21. september.

– Kan «Skjelvet» bli årsbeste hos deg?

– Det er vanskelig å si om den kan komme opp mot 1.700 som «Den 12. mann» og «Mamma Mia!»-filmen ligger på. Men dette ser ut til å være en film som både unge, voksne og eldre liker, noe som må til for å få en kinovinner. Jeg utelukker det ikke, men det skal noe til å komme opp i slike besøkstall, sier kinosjefen på Finnsnes kino.

Årsbeste

Kinosjef Vidar Fagerli ved Heggelia Kino kan melde om tall som til og med overgår Finnsnes.

– Vi startet visningen av «Skjelvet » med en førpremiere 23. august. Den var smekkfull med 450 besøkene. Tar vi den med har vi på i alt fem visninger solgt 1.028 billetter hittil til denne filmen. Den kommer til å til å rulle å gå hos en tid framover, så dette kan fort bli den mest sette filmen hos oss i år. Faktisk blir jeg veldig overrasket hvis så ikke skjer, sier Fagerli, som kun hadde satt opp filmen fredag og søndag i helga som var.

Mindre enn ventet

Salangen Kino har hittil vist «skjelvet» én gang, som var søndag.

– Da dukket det opp bare 63 mennesker, som er klart i underkant av det jeg hadde forventet. Hvorfor besøket ble så beskjedent på en film som har fått så bred omtale og gode kritikker er vanskelig å si, sier kultursjef Kurt Jan Kvernmo i Salangen kommune.

– Men du skal vel sette den opp flere ganger?

– Ja, den blir vist på vanlig kveldstid 23. september pluss at vi har satt den opp på Seniorkinoen. Så det vil forsatt være anledning å se den.

Skuespillerbesetningen i «Skjelvet» har fått ros av norsk presse for måten de fremstilller sine karakterer på. Foto: Fantefilm Fiksjon AS
Kinosjef Vidar Fagerli ved Heggelia Kino er særdeles fornøyd med seertallene på «Skjelvet» så langt ,etter til sammen fem visninger. Foto: Reidar Ingebrigtsen