[Endelig helg]

– Har du noen planer for helga?

– Ja, hvis været tillater det har jeg planer om gå opp på noen av de flotte fjellene vi har her i Sørreisa.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Ja, og det er ikke lenger siden enn i går da jeg var en av ordførerne som var invitert på en konsert i Istindportalen i Heggelia i forbindelse med at Brigade Nord er 65 år. En kjempefin konsert.

– Har du noe stort forbilde?

– Det må være min mor, som er flott menneske som har masse humor og livsmot og ser lyst på livet i en alder av 81 år. Skal man få et langt liv bør man ha en livsholdning som henne.

– Hva liker du best i Midt-Troms?

– Vi har jo en fantastisk natur som ligger der og bare venter på å bli brukt. Jeg liker også menneskene som bor i Midt-Troms, og trives godt der jeg bor. Vi har jo alt det vi trenger.

– Hva mangler Midt-Troms?

– Muligheter for høyere utdanning. Så lenge vi ikke har det må mange av ungdommene våre reise andre steder for å få det. Da er det store muligheter for at de ikke kommer tilbake.

– Hva leser du og ser på TV?

– Jeg leser fast Folkebladet, Nordlys og Nye Troms, det dekker hele spekteret. Det blir lite tid til å se på TV, men jeg forsøker å få med meg «Kveldsnytt».

– Hva synes du om Folkebladet?

– Jeg synes at Folkebladet er en god avis som dekker det meste av det som skjer i regionen. Noen ganger er den også ganske dyptpløyende, noe som er positivt, og som man gjerne må gjøre mer.

– Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– Nei, at jeg var en snill og grei person, som forsøkte å få til noe.

– Har du noe drømmereisemål?

– Egentlig ikke, det måtte i så fall være Island. Det er naturen, islandshestene og historikken der som lokker meg.

– Hva er den perfekte lørdags- kvelden for deg?

– Både mine kone og jeg har ganske hektiske hverdager, så for oss er helga hellig. Da synes jeg at det er fint og være hjemme og slappe av med noe godt å spise. Og barna våre, som nå er flyttet ut av redet, er heldigvis flinke til å besøke oss.

Reidar Ingebrigtsen