Victoria Productions, som nærmest må beskrives som en såkalt fri teatergruppe, har tidligere besøkt Finnsnes flere ganger med liknende barne- og familieforestillinger. Denne gangen med forestillingen med den lange tittelen «Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans».

– Oppsetningen vår er bassert på det man med rette kan kalle en moderne barnebokklassiker. Den ble utgitt i Tyskland i begynnelsen av 2000-tallet, men som senere er oversatt til norsk, opplyser daglig leder Marius Podolski i Victorie Productions, som også har skrevet musikken til forestillingen.

13 rollefigurer

– Dere pleier å ha fire skuespillere på scenen.

– Vi har hatt flere, men i denne oppsetningen er det riktignok fire skuespillere som til sammen tar seg av hele 13 ulike rollefigurer. Det betyr at kostymeskiftene skjer med rakettfart bak scenen.

– Er dette en ny oppsetning fra dere?

– Nei, vi var på turné med den i 2013, men den gang sto ikke Finnsnes på turnéruta. Siste gang vi besøkte Finnsnes med en forestilling som dette var i 2015, da med en oppsetningen av «Dyrene i Hakkebakkeskogen».

– Dette er vel en forestilling for de aller minste?

– Absolutt ikke. Det er klart at ganske små barn er hovedmålgruppa. Men de voksne som kommer sammen med sine unge og håpefulle ler minst like mye som dem. Altså en typisk familieforestilling som også er i stand til å underholde både barn og voksne.

Mysterium

Podolski hevder at oppsetningen – og boka den er basert på – også inneholder en liten krimgåte.

– Det handler jo om at muldvarpen forsøker å finne ut hvem som har vært så frekk å bæsje rett i hodet på ham når han stikker hodet opp av hullet sitt. Han begynner en jakt på syndebukken, og her er det mange mistenkte som kan ha gjort det.

Kundetorget opplyser at det hittil er solgt 56 billetter til forestillingen på Finnsnes Kulturhus mandag 3. september.

ORGINALEN: Barneboka som oppsetningen er basert på. Foto: Forlag
KLASSIKER: Camilla Ballsvik som Pippi Langstrømpe i en tidligere oppsetning av Victoria Productions. Foto: Reidar Ingebrigtsen