Det er bare noen uker siden Lucille – Midt-Troms rock- og bluesklubb arrangerte sin første «voksne» konsertkveld: På scenen 27. juli på Hugos Pub stod J.T. Lauritsen & The Buck‑shot Hunters. Da hadde den relativt nyoppstartede klubben allerede i juni hatt regien på en lang lørdag med ungdomskonsert og jam.

Når de nå er vertskap for Kulturhuset Finnsnes og deres konsert med souljazz-bandet The Real Thing på Hugos Pub mandag 1. oktober, er det på ingen måte noe som bryter med klubbens musikalske retningslinjer, forteller Monica Jensvold i Lucille:

– Selv om vi kaller oss for rock- og bluesklubb, mener vi det er «innafor» med denne konserten. Blues er den sjangeren som har hatt mest å si for jazzens utvikling, og med The Real Thing viser vi bredde i programmet vårt. Det håper vi også publikum setter pris på, smiler hun.

– En ære og en glede

Siden 1992 har The Real Thing gitt mer enn halvannet tusen konserter og solgt over 55.000 plater med hardtsvingende, orgelbasert souljazz, inspirert av Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson og Wes Montgomery. Organist Palle Wagnberg, gitarist Staffan William-Olsson, saksofonist Dave Edge og trommeslager Hermund Nygård stiller også med nytt repertoar fra sitt nylig lanserte album Oh No, Not The Real Thing Again… Bandet er kjent for å kombinere innflytelser fra amerikansk Blue Note-jazz med elementer fra moderne populærmusikk. Resultatet er en blanding av sjangre som swing, funk, rock – og blues.

Herlig musikalsk opplevelse

– The Real Thing skal på en tre ukers turné i Nord-Norge i høst, og Lucille ble spurt av Kulturhuset Finnsnes om vi kunne tenke oss å være vertskap for konserten deres i Lenvik.

– Vi trengte ingen betenkningstid før vi sa ja! Det er en ære og glede for klubben å arrangere denne godbiten av en konsert, og vi håper at våre tidligere arrangementer har vist at vi kan gjøre en god jobb som vertskap, sier Jensvold.

Lucille tok arrangørrollen alvorlig med Jan Tore Lauritsen og hans Buckshot Hunters på scenen tidligere i sommer – musikere som har turnert over hele verden siden oppstarten i 1995. Lauritsen og jegerne hadde spilt på Hondaribbia Blues Fest i Spania før de ankom Finnsnes.

– Vi var veldig fornøyd med konserten og gjennomføringen av arrangementet den 27. juli. Mye publikum – og flott vær – skapte en fin ramme rundt det hele. Bandene ga oss en herlig musikalsk opplevelse, og både artister og publikum har gitt oss veldig gode tilbakemeldinger i etterkant.

– Konserter er den viktigste inntektskilden for klubben, og når folk kommer på konsertene våre, bidrar de til at vi kan fortsette å arrangere, forteller Jensvold.

Scene

Lucille – Midt-Troms rock- og bluesklubb ble stiftet i februar i år og nærmer seg per dags dato femti medlemmer. Konsertene deres har til nå samlet blues- og musikkinteresserte fra hele landsdelen og fra andre blues-klubber. Selv om hele midtfylket er representert både i styre og i medlemsmasse, er det puben med utsikt mot Finnsnesvannet som er klubbens faste scene.

– Vi er heldige som får bruke Hugos Pub til arrangementene våre. Her har vi et nytt og publikumsvennlig lokale med god scene som passer perfekt til konserten med The Real Thing. Dette bandet bør absolutt oppleves, og siden konserten er på mandag, blir det garantert en god start på uka, sier Jensvold.