Det mener Anders Killie Solli i hovedkomiteen for bygdearrangementet på Bjorelvnes.

– Det er spesielt på bryggedansen på lørdagskvelden at høstmørket kommer til sin rett. Da rigger vi opp lamper og får på den måten en helt annen stemning enn man får tidligere på sommeren når det er like lyst om natta som om dagen, påpeker Solli, som legger til at man har fått ny levende musikk på bryggedansen.

– I forhold til den første omtalen av det avlyste arrangementet har vi fått et nytt band til bryggedansen. Det er en gruppe som kaller seg Jack Ivars Band, og som kommer fra Rossfjord.

Værhensyn

Som kjent var årets bygdedager på Bjorelvnes egentlig satt til 23. og 24. juni, men ble da avlyst på grunn av voldsomt nedbør og lave temperaturer.

– Jeg har ikke sjekket langtidsvarselet, men så dårlig som været var i juni kan det umulig bli nå. Så denne gangen avvikler vi arrangementet som planlagt.

– Alt er klappet og klart?

– Ja, bortsett fra nytt band på bryggedansen er programmet det samme som først annonsert. I all hovedsak følger vi jo det samme opplegget som vi har hatt en del år nå.

– Dere er forholdsvis alene på bygdedagsfronten denne helga.

– Ja, bortsett fra Husøydagan. Men dette er jo et arrangement som har en helt annen målgruppe enn oss. Så at vi går samme helg er helt uproblematisk.

Ny prest

Ellers synes Anders Killie Solli at det er verdt å nevne at søndagens gudstjeneste i gamle, ærverdige Lenvik kirke får en helt ny stemme.

– Den tradisjonelle gudstjenesten på Bjorelvnesdagan skal denne gangen ledes av en helt ny prest. Han heter Tor Arne Ervik, og skal snart gå inn i stillingen som prest i Lenvik. Gudstjenesten hos oss er den første han foretar i vår kommune.

Gudstjenesten etterfølges også i år med kirkekaffe ved den gamle prestegården i museumsområde.

– Hvor mange er dere i sving for å arrangere Bjorelvnesdagan?

– Ganske mange, halve bygda er sving i ulike komiteer for å avvikle bygdedagene. Mellom 70 og 80 personer med smått og stort.

På menyen står blant fiskesuppe, grillmat og rømmegrøt.

LANDFAST: Sjørøvere hører med på Bjorelvnesdagan. Foto: Birger Caspersen