Det er det dreier seg om i Riksteteaterforestillingen «Kollaps i Kulissene», som er satt opp i Kulturhuset på Finnsnes søndag 16. september. Som på toppen av alt er en komedie.

– Det er en latterbombe. Fullstendig galskap fra begynnelse til slutt, sier teatersjef Tom Remlov ved Riksteatret om forestillingen.

– Er det lagt inn pause i denne forestillingen?

– Ja, det må det være, ellers vil publikum le seg i hjel. Og det kan vi ikke ta sjansen på.

– Dette er altså en forestilling blott til lyst?

– Ja, så til de grader. Her er det bare å komme og benke seg til ypperlig underholdning. Glemme de bekymringene man måtte ha og bare la seg underholde av et stjernelag med norske komedieskuespillere. Med de skuespillerne vi har synes jeg faktisk at vår oppsetning er bedre enn originalen. I London har denne forestillingen gått for fulle hus og stormende jubel i fem år.

Verre og verre

Det samme har vært tilfelle på Chat Noir og Thalia Teater i Oslo så lenge «Kollaps i Kulissene» har vært satt opp der. I løpet av denne perioden er forestillingen sett av over 50.000 mennesker. Men nå skal galskapen ut på landeveien, med turnéstart i Kirkenes.

Tom Remlov oppsummerer forestillingen slik:

– Den handler om en gruppe mennesker som opplever at når ting går virkelig galt, så går ting bare verre. Noe av det er situasjoner som publikum kan kjenne seg igjen i, og som derfor treffer enda bedre.

– Er dette en forestilling som passer for hele familien?

– Ja, absolutt. Men de minste barna kan man la bli hjemme. Noe av dette vil nok gå over hodene på dem.

– Har den musikalske innslag?

– Det er musikk i den, men ingen av skuespillerne på scenen synger. Dette er en ren komedie og ikke musikal.

Likeverdig

Blant de medvirkende på scenen er velkjente Hege Schøyen.

– Er det hun som topper laget?

– Hege og Inger Helge Gimle er vel de mest profilerte komedieskuespillerne som medvirker. Men de er godt bakket opp av en solid gruppe av andre skuespillere. Alle har likeverdige og like store og viktige roller i dramaet.

«Kollaps i Kulissene» er en samproduksjon mellom Riksteatrer og Thalia Teater.

ANBEFALER: Teatersjef Tom Remlov i Riksteatret anbefaler forestillingen på det varmeste. Foto: Riksteatret