Det opplyser leder i UL Viking, Stig Ole Sletten, som også i år står som arrangør av Bardumartna´n i sentrum av Setermoen i Bardu.

– For det første er det i år 20. året at vi arrangerer martnan. For det andre er UL Viking 90 år i år, så det er god grunn for oss til å feire, påpeker Sletten.

Han kan tilby bodeselgere og besøkende et martnaområde på 350 kvadratmeter, komplett med et stort martnatelt med kafé og bevertning der også rettigheter på drikkevarer er inkludert.

– Det siste er jo mest aktuelt til fredag og lørdag kveld, da det er martnafest med levende musikk i storteltet, forklarer Sletten.

Årets martna i sentrum av Setermoen går av stabelen i perioden fredag 31. august til og med søndag 2. september. En hel del utstillere er påmeldt, men Sletten har fortsatt plass til flere.

Plass til 50

– Normalt har antall boder vært rund 50, mens det hittil i år er påmeldt 35. Det er derfor ledig plass slik at interesserte fortsatt kan ta kontakt med oss med tanke på en utstillingsplass.

Bardumartna´n er ifølge arrangøren et veldig populært sted å møtes både for små og store.

– For barn er det blant annet lagt opp til underholdning av en innleid tryllekunstner, mens en duo kan tilby levende musikke på martnaområdet også på dagtid. Mange barduværinger som bor andre steder i landet kommer hjem den helga martnan arrangeres fordi de synes det er så koselig å være med på den, understreker Sletten.

Vidt spekter

– Er det kortreist frukt og grønt som selges på martnan?

– Frukt og grønt og fisk har hittil vært mangelvare, så utstillere som kan tilby slike produkter er hjertelig velkommen. Men ellers kan vi tilby et vidt spekter av produkter i de ulike salgsbodene. Jeg tror nok at de fleste finner noe av interesse her, enten det er lefser, treprodukter eller strikkeprodukter, for å nevne noe.

Sletten kan også lokke med mannekengoppvisning fredag ettermiddag og den tradisjonelle auksjonen med det han beskriver som muligheter til fantastiske røverkjøp lørdag.

– Setermoen er altså stedet å oppsøke denne helga i skiftet mellom august og september, oppsummerer Stig Ole Sletten.

Bodsalg: Fra denne boden selges diverse produkter. Foto: Merete L. Borgersen