Det mener kinosjef Kay-Erling Ludvigsen. Dette blant annet fordi den norske storsatsningen «Den 12. mann» fortsatt er den mest sette filmen på Finnsnes Kino inneværende år med et besøkstall på 1.700 mennesker.

– Den slo an tonen på tampen av fjoråret og fortsatte i samme dur inn det nye året. Et så godt besøk som vi hadde på «Den 12. mann» kan bli veldig vanskelig å slå, hvis vi i hele tatt klarer det. Men jeg har veldig god tro på filmen «Skjelvet», som har premiere i slutten av denne måneden. «Skjelvet» er jo en slags oppfølger til «Bølgen», som gikk veldig godt hos oss og ble sett av over 1.000 mennesker, sier Ludvigsen. Han mener at «Skjelvet» i likhet med «Bølgen» er en film som helst bør sees på kino.

– Dette er produksjoner som har flere store spesialeffekter enn vi er vant til å se i norske spillefilmer. De bør derfor oppleves på det store lerretet for å komme helt til sin rett.

Går så det suser

Men den store slageren på Finnsnes Kino denne sommeren er verken norsk eller påkostet action med Tom Cruise på Preikestolen.

– «Mission: Impossible: Fallot» er hittil sett av 400 på fire visninger. Men vi regner med å lande på et sluttresultat på 500-600. Det kan vi bare si oss bra fornøyd med, «Mission: Impossible»-filmene har aldri tatt helt av her på Finnsnes, påpeker Ludvigsen.

Det har derimot oppfølgeren «Mamma Mia! Here We Go Again!» Gjort.

– Så langt er den faktisk sett av 1.500, som er utrolig bra, og fortsatt ruller den og går her hos oss.

– Er ikke det litt overraskende med tanke på kritikkene denne filmen har fått?

– Egentlig ikke. Heller ikke den første filmen fikk særlig gode kritikker hos de norske filmanmelderne, men ble likevel veldig godt besøkt. Det jeg var mest spent på var hvordan interessen for en oppfølger ville være såpass lenge etter at den første kom. Den har vært over all forventning.

– Det er vel mest ganske voksne folk som kommer og ser denne filmen?

Nei, faktisk ikke. Det er mennesker i alle aldre, også ungdom, som kommer. Det er nettopp det som kjennetegner en film som får gode seertall, at den evner å favne over hele fjøla. At både unge, voksne og eldre ønsker å se den.

«Skjelvet» går opp på norske kinoer fredag 31. august. En annen film som Kay-Erling Ludvigsen har forventninger til har premiere fredag 26. oktober.

– Det er den norske dramafilmen «Mordene i Kongo», som forteller historien om de to nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland, som ble arrestert og fengslet i Kongo i 2009. Hva som egentlig skjedde med dem er noe som det lenge har vært spekulert om. Kanskje får vi endelig hele svaret i denne filmen. Eller kanskje vi ikke gjør det. Det er i hvert fall en historie som har opptatt mange, påpeker kinosjefen.

Legende

Den tredje filmen Ludvigsen vil trekke fram som interessant er «Bohemian Rhapsody».

– Den har premiere fredag 2. november og handler om den legendariske gruppa Queen, musikk de laget og gruppas vokalist Freddie Mercury, som jeg også tror mange har interesse av å se.

– Årets storslagere på kino er altså ikke kjørt?

– Nei, vi har en rekke godbiter igjen ennå. Jeg har bare nevnt noen få, men det er mange flere filmer som bør være av interesse for de flestes smak.

Kay-Erling Ludvigsen har allerede bestemt seg for å vise «Mamma Mia!»-oppfølgeren på Seniorkinoen denne måneden.

populær: 1.500 mennesker har hittil sett «Mamma Mia!»-oppfølgeren på Finnsnes Kino. Foto: Dextar Fletcher Foto: Dextar Fletcher
Action: Tom Cruise i sving i den sjette «Mission: Impossible»-filmen, som går på kino nå om dagen. Foto: Paramount Pictures Foto: Paramount Pictures
Drama: «Mordene i Kongo» er en spillefilm basert på en virkelig hendelse som har vært flittig omtalt i norsk presse.Foto: Friland Produksjon Foto: Friland Produksjon