Miriel og Adelheid har slått seg sammen for å spille intimkonserter i kafeer, stuer og hager gjennom hele landet. De synger om havet og naturen, livet og kjærligheten. Med piano og vakre vokalharmonier leverer de uforglemmelige konserter.

Gratiskonsert på Finnsnes

Innehaver av Fruene på torget, Ellinor Sarnes ser fram til å få duoen til Finnsnes.

– Jeg var på Facebook tidlig i vår og så at de skulle hagekonserter og stuekonserter. Da spurte jeg om de var interessert i å komme til oss. De svarte med en gang at de var veldig interessert i å komme. Jeg synes dette er kjempeartig og tror det blir veldig bra. De passer veldig godt inn hos oss, sier Sarnes.

– Jeg tror dette blir kjempebra og håper det kommer masse folk. Vi har stua inn over 80 personer på det meste, men 60–70 personer er passelig her, sier hun.

Atmosfærisk pop

ADELHEID (Adelheid Fagerli Kjærstad) spiller ærlig og melankolsk musikk fra et nordnorsk hjerte. Hun inspireres ofte av de store tingene, som havet, universet og evigheten, og forsøker å formidle de forvirrende følelsene dette gir gjennom tekster på norsk og engelsk. Med vakre melodier og vokalharmonier tar hun deg med i sin besynderlige verden.

MIRIEL (Maria Spikkeland) tar med seg sin bakgrunn som klassisk pianist inn i popverdenen og prøver å lage musikk som er vakker, eksperimentell og catchy. Ved å kombinere mystiske tekster, eksperimentelle akkordprogresjoner, flygende synther, englestemmer og en liten dæsj fransk impresjonistisk piano, spiller hun en sjanger man kaller atmosfærisk pop. Hennes musikalske innflytelser beveger seg fra Bon Iver til Highasakite, tar en sving innom Debussy, og kommer ut som en blanding av tidlig Kate Bush, Emilie Nicolas og Agnes Obel.

Fruene på torget har også mer å by på. Lørdag 18. august kommer «De ubrukelige» med Christine Henriksen fra Finnsnes.

– Her har vi billettsalg. Det er bare å bestille, vi har fortsatt ledige billetter, sier Sarnes.