– Alltid artig med liv og røre

10.-11. august arrangeres årets Rødsanddagan på Senja. Her er alt fra boder og hesteridning til Senjamesterskap i skotthylle.

FOLKELIV: Det blir liv og røre når Rødsand Vel arrangerer Rødsanddagan. Her fra et tidligere arrangement.   Foto: Martin Arne Jensen

RØDSAND: Årets arrangement går av stabelen 10.-11. august.   Foto: Ronny Trælvik

kultur

Formann i Rødsand Vel, Inge Jakobsen, forteller om flere aktiviteter på de tradisjonsrike Rødsanddagan.

– Fredagskveld skal det være leker for små barn, ellers skal det være hesteridning og natursti. Nytt fra i år er at det skal være spikkerkonkurranse, hvor vi har en snekker som kommer for å lære bort spikking. Det skal være konkurranse og det skal kåres en vinner blant barn og unge. Vi skal også ha bygdefest på kveldene hvor PlayOff skal spille, forteller Jakobsen.

Det vil også være boder som selger forskjellige varer, som skinnprodukter, mat og ansiktsmaling.

Klare

Jaokobsen forteller at de begynner å bli klare.

– Vi har gjort dette noen år nå, hvert fall i 30 år. Så det begynner å gå greit.

I løpet av lørdagen skal det, som tidligere, arrangeres Senjamesterskap i skotthylle. Det går ut på at man kaster stein på trekubber, og får poeng etter hvor man treffer.

– Det skal først være kvalifiseringsrunder, deretter kvartfinale og finale. Det bruker å være bra mange som deltar, og det har vært gjennomført i hvert fall de ti siste årene. Jeg vet at det er noen som øver i smug for å bli klar til årets konkurranse, forteller Jakobsen.

Videre opplyser Jakobsen om at de setter opp telt i tilfelle været blir dårlig.

– Vi håper på godt vær, men forbereder oss på dårlig. Vi setter opp oppvarmet telt, slik at det blir mest mulig behagelig for de besøkende. Det blir hyggelig selv om været kan bli grått. Vi forbereder oss på begge værtyper, sier Jakobsen.

Tidligere har Rødsand hatt opp til 500 besøkende på arrangementet.

Bytte av helg

Rødsanddagan har de tidligere årene blitt arrangert i månedsskiftet juni/juli, mens i år er dagene flyttet til sensommeren.

– Vi måtte flytte helga fordi det var så mange av oss som skulle på tidlig ferie. Jeg er spent på hvor mange som tar turen, sier Jakobsen og legger til at det er akkurat samme konsept som før selv om helga er flyttet.

– Jeg gleder meg til helga, det er alltid artig med liv og røre. Jeg håper mange tar turen utover, vi håper på godt vær, forteller Jakobsen og ønsker alle hjertelig velkommen til årets utgave av Rødsanddagan.