Politi og brannvesenet viste seg fram

Tradisjonen tro stilte både politi og brannfolk opp på Finnsnes i Fest for å vise seg fram.

Lift: Man fikk et godt overblikk over torget fra liften.   Foto: Birger Caspersen

Bil: Brannkonstabel Renate Malin viser fra den nye bilen til Finnsnes brannvesen.  Foto: Birger Caspersen

Politi: Harald Larsen viser Iver-Eliah (9) og Jacob-Olai (3) Kildal hva en politibil kan inneholde!  Foto: Birger Caspersen

Utsyn: Kamilla Lindgård (12) var en av de varabrannsjef Sigbjørn Syr tok med seg opp i høyden.  Foto: Birger Caspersen

kultur

Midt på dagen på fredag, stilte politiet opp med et av sine utrykningskjøretøy og brannvesenet med hele tre av sine i Storgata på Finnsnes. Det som vel var mest spennende for de mange unge var nok å få en tur opp i høyden med liften.

– Vi er her for å vise fram det som ungene synes er artig og så lar vi dem få et innblikk i hva vi driver på med. Dette er noe både vi og politiet gjør for å få opp interessen for yrket og samtidig få gitt noe kunnskap om hva man skal gjøre i visse situasjoner. Vi besøker også alle barnehagene i løpet av året og så har vi «åpent hus» hvert år i september. Da er det stappe fult på brannstasjonen, uansett vær, forteller varabrannsjef Sigbjørn Syr.

– Veldig artig

En av de som var framme og fikk seg en tur med liften, var Kamilla Lindgård (12).

– Jeg synes det er veldig artig og ikke det minste skummelt. Det var litt merkelig å se Finnsnes fra høyt oppe i luften. Jeg har hatt meg en tur med en lift før og kan godt tenke meg å gjøre det flere ganger. Jeg synes det høres spennende ut å bli brannmann og det kan jeg godt tenke meg å bli, sier hun.

– Finnsnes brannstasjon er i dag lokalisert til Botnhågen og da utrykningstiden derifra og til Finnsnes er alt for lang, har vi i dag en egen avdeling på Finnsnes, bak Shell. Til den har vi fått en ny bil, en bil som både kan ta med folk og som har et enkelt slukningsutstyr om bord. Med den korter vi ned utrykningstiden betraktelig og med det utstyret den har, kan vi slukke branner før utrykningen fra Botnhågen er på plass, forteller brannkonstabel Renate Manin.

Toalett i politibilen

Politiet hadde med en av sine utrykningsbiler og den vakte også stor interesse. Ikke minst at man bakerst i bilen kunne plassere folk som ikke var i stand til å begrense sine personlige avløp, på et toalett!

– Jeg har prøvd å sitte i en slik bil en gang før. Det var når det åpen dag på politihuset. Den var litt rar å sitte på do i en bil. Jeg synes det er flott å være politi, så det har jeg tenkt at jeg skal bli når jeg blir stor, kunne Iver Eliah Kildal (9) fortelle.