Det er ikke første gang Finnsnes-væringen Kåre Paulsen sitter i festivalteltet og er strålende fornøyd med arrangementet.

– Dette har vi vært med på flere ganger før. Hovedgrunnen til at vi fortsetter å komme tilbake er for å treffe folk, gjerne noen du ikke har sett på lenge, sier Paulsen til Folkebladet.

Avtale

Arnulf Pedersen er enig med Paulsen og sier han også er fornøyd med arrangementet.

– På dager som dette er det godt å møtes i skyggen og spise kake. Så blir vi også underholdt fra scenen så dette er aller tiders.

– Kommer dere til å fortsette å møte opp her på denne dagen fremover?

– Ja klart, håper jo det. Her stortrives vi. Jeg har prøvd å gjort en avtale med Han der oppe, men har ikke fått svar enda, ler Paulsen

– Men vi må nesten ta et år i gangen, ler Pedersen.

Miriam Kildahl står bak kakedisken, og deler ut både smil, kake og kaffe til de i kø.

– Jeg håper bare det er nok kaker. Det er jo helt utrolig hvor godt oppmøte det er, til tross for varmen har mange tatt turen.

Hun sier det er godt å se at flere bruker denne dagen til å treffe både gamle kjente og venner over en kaffe på torget.

– Det ser ut som at alle koser seg, noen som ikke har truffet på hverandre på en stund, møtes gjerne over en kaffe her i teltet i dag, og det er jo koselig, sier Kildahl.

Kakene er gitt av frivillige, mens noen er sponset av næringslivet.

Lenvik frivillighetssentral står bak arrangementet og leder Tommy Myklebust er kjempefornøyd med både oppmøte og stemningen.

– Jeg ble passelig overrasket over at så mange tok turen i varmen, og er godt fornøyd, sier Myklebust.

Navnebyttet

Nytt av året er at de har endret navn på arrangementet. Fra «Eldredagen» til «Evig ung».

– Jeg er veldig glad vi byttet navn, det vi hadde før passet ikke lengre. Jeg fikk først tilbakemelding på at flere var skuffet over at eldredagen var borte, men når de forstod at «Evig ung» var det samme, ble det møtt med et smil, sier Myklebust.

Han anslår at rundt 130-150 mennesker koset seg i teltet onsdags formiddag.

Sonja Mathisen er strålende fornøyd med navnebyttet.

– Det er et veldig bra navn og mer passenede. Vi er evig unge vi, ler hun.

– Så er det veldig gode kaker her, rett og slett nydelig. All ære til de som har stått på å bakt i varmen, legger Gunn Simonsen til.

Stemningen er det heller ikke noe å si på.

– Man blir litt nostalgisk av å sitte her. Jeg minnes vi var på gammeldans og sjekket ut og speidet etter damene, slikt husker man, sier Hans Takøy.

– Se der kom stor-flørteren frem, ler damene ved bordet.

UNG: Evig unge er denne gjengen fra Finnsnes og Bjorelvnes. Fra venstre: Sonja Mathisen, Gunn Simonsen, Øystein Simonsen og Hans Takøy. Foto: Carina Hansen
KAKE: Frivillig Miriam Kildahl tror det må ha vært rundt 20 kaker på bordet. Foto: Carina Hansen
TRIO: Tommy Myklebust (nummer tre fra venstre) presenterte trioen (fra venstre) Geir Simonsen, Jan Bendiksen og Ketil Johansen som unnderholdt fra scenen. Foto: Carina Hansen