– Det kommer til å bli veldig koselig

Eldredagen har skiftet navn til Evig ung-dagen, og Tommy Myklebust håper på stor oppslutning.

Gleder seg: Tommy Myklebust og resten av gjengen fra Lenvik Frivilligsentral gleder seg til Evig ungdagen under Finnsnes i Fest. De inviterer alle til folkefest med de eldre. 

kultur

Hvert år under Finnsnes i Fest arrangerer Frivilligsentralen Eldredagen, som nå heter Evig ungdagen, for alle som også ønsker å delta på festivitetene.

I fjor opplevde de under Eldredagen at det var flere av de unge frivillige som koste seg masse under arrangementet. Det fikk Tommy Myklebust og de andre fra Lenvik Frivilligsentral til å få øynene opp.

– Dette er et arrangement som primært er ment for de eldre, men vi ønsker å utvide det litt, slik at det skal være ment folk i alle aldere. I fjor var det flere av de frivillige som storkoste seg under konserten med Jan Bendiksen og Trond Kjersem fra Tromsø, sier Tommy Myklebust.

Publikumsfavoritter

I år, som i fjor, skal Bendiksen og Kjersem returnere til Finnsnes for å spille på Evig ungdagen.

– De var en kjempehit i fjor, så vi fant ut at vi måtte booke dem for årets konsert. De er kjempeflinke og veldig underholdende karer, de har med seg rekvisitter som parykker når de opptrer. Det kommer til å bli kjempebra, sier Myklebust.

I fjor var det stort liv på publikumsfronten - til tross for at det var eldredagen.

– Det var kanonsuksess i fjor blant alle som var i lokalet. Det var dans, masse bevegelse og allsang. Jeg trur alle som var tilstede koste seg kjempemasse, fortsetter daglig leder for Frivilligsentralen.

Duoen Jan Bendiksen og Trond Kjersem spiller sanger som er for alle, og som folk kan.

– De spiller både norske slagere, og kjente engelske saker. Som jeg sa tidligere var mange av de frivillige med på allsang i salen. Det viser at det er folkevenlig musikk, og ikke bare musikk de eldre vanligvis høre på - musikk som kanskje ikke alltid passer til alle, sier Tommy Myklebust.

Endrer navn

Frivilligsentralen ønsket at folk på Finnsnes skulle være klar over at det ikke bare var en dag for de eldre, men faktisk en dag for folk i alle aldere kunne delta på.

– Det vil ikke være noen store endringer i programmet. Mye vil være likt, i og med at det er det samme arrangementet, bare under et annet navn. Vi ønsker at folk skal være klar over at de er velkommen til å nyte konserten, sammen med de eldre, konstaterer Myklebust.

Dette skjer under årets konsert

På en dag for de eldre er det ingen tvil om at man må kunne finne både kaffe og kake. Det finner man også her. Det blir kaffe og kaker sammen med inngangsbilletten.

– Det kommer til å bli veldig koselig. Det er jeg sikker på. Så det er bare å komme, både unge og eldre, sier arrangementplanlegger og daglig leder Lenvik Frivilligsentral Tommy Myklebust.

Med andre ord blir det kaffe, kake og konsert på Evig ungdagen under Finnsnes i Fest.