Ikke samtidig, men med avløsende sett: BlåCompaniet starter kvelden, deretter kjører J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters to sett, før midtfylkets blå ensemble avslutter. Å få stå på samme scene med det som i dag kanskje er Norges fremste bluesartist, er en stor ære, mener Steinar Steffensen, gitarist i BlåCompaniet.

– Det er fantastisk å få lov til dette. Jeg har akkurat hørt det nye albumet hans, og det er kanskje den beste norske bluesplata jeg har hørt, forteller Steffensen.

Strålende kritikker

Jan Tore Lauritsen og hans Buckshot Hunters har turnert over hele verden siden oppstarten i 1995. Deres foreløpig siste album, Blue Eyed Soul Volume 1, har virkelig høstet strålende kritikker både i inn- og utland. Når Lauritsen og jegerne inntar Finnsnes, kommer de mer eller mindre direkte fra Hondaribbia Blues Fest i Spania.

– Folk bør kjenne sin besøkelsestid når de får slike gode artister hit. Da bør de komme ut og høre på.

– J.T. skaper kjempebra stemning for dem som liker god musikk. Han bruker blant annet mye trekkspill i sine arrangementer, dermed blir det hele litt cajun-aktig – en mer svingende blues. Og ikke minst er det knall musikk å danse til, påpeker Steffensen.

Heftige vibber

BlåCompaniet har eksistert siden 2010, og kvartetten består i dag av Steinar Steffensen på gitar, Svein Arild Berntsen på vokal og munnspill, Odd Eivinn Vaeng på bass, Bengt Karlsen på piano og Geir Fjellberg på trommer. 2013 ga de ut EP-en Plommå i egget, fullengderen Rubbel og bit fulgte året etter.

– Fredag kommer vi til å spille god, gammel BlåCompani-musikk, også de selvkomponerte låtene som vi har – med heftige vibber, smiler Steffensen.

Lucille

Det er Lucille – Midt-Troms rock- og bluesklubb som arrangerer konserten på Hugos Pub.

– Til konserten med J.T. Lauritsen vet vi at det kommer folk fra hele Nord-Norge. Narvik Bluesklubb stiller blant annet med mannskap. BlåCompaniet har spilt på flere festivaler opp gjennom årene, men at dette er en stor jobb for oss – og en stor sak å være på scenen samme kveld som Lauritsen – er helt klart, sier Steffensen.