Den nyetablerte klubben tok på seg arrangørrollen allerede i juni da de hadde regien på en lang lørdag med ungdomskonsert og jam. Når de nå står bak sin første «voksne» konsert, er det med Jan Tore Lauritsen og hans Buckshot Hunters – musikere som har turnert over hele verden siden oppstarten i 1995. Lauritsen og jegerne har spilt på Hondaribbia Blues Fest i Spania før han nå kommer til Finnsnes, så her snakker vi om en artist som har hele Europa som sin scene, forteller Øyvind Aronsen, styreleder i Lucille.

– J.T. og bandet spiller en herlig, fengende soul- og bluesmusikk som er lett å like, lett å danse til. Hans siste album Blue Eyed Soul Volume 1 har høstet strålende kritikker både i inn- og utland. Noe som også er verd å merke seg: Til Finnsnes tar J.T. med seg Ronny Aagren på gitar og sang. Ronny kan sine saker. Han har snart tredve års fartsstid på bluesscenen, og med denne karen til stede kan vi garantere god stemning og god musikk, sier Aronsen.

Bluesvenner

Jan Tore Lauritsen, opprinnelig fra Lillestrøm, startet karrieren som vokalist i bandet Black‘n Blues, som i 1991 ga ut albumet Adress Unknown. På samme tid begynte han et lengre samarbeid med artisten Trond Granlund, og det var gjennom dét samarbeidet Lauritsen skulle treffe flere av sine fremtidige medmusikanter i The Buckshot Hunters.

Lucille ble stiftet i februar i år og har per dags dato 43 medlemmer.

– Vi har selvfølgelig plass til flere, men det viktigste er likevel at folk stiller på konsertene våre – og det gjør de! Etter å ha arrangert dobbel konsert i juni ser vi lyst på fremtiden. Det ble en strålende helg: Ungdomskonsert på dagen, musikalsk jam på kvelden og til sammen fire hundre innom på arrangementene, noe vi er meget fornøyd med, sier Aronsen.

Med J.T. Lauritsen på plakaten favner en slik konsert et større nedslagsfelt – også geografisk sett.

– Fra malmbyen kommer flere av våre venner fra Narvik Bluesklubb. De har allerede booket hotellrom på Finnsnes, og det liker vi veldig godt!

UNGDOMSKONSERT: Konsert og kveldsjam i regi av Lucille på Hugos Pub i juni samlet over 400 tilhørere. Her på scenen ser vi Jonas Leonhardsen og Ruben Kåre Nesvold. Foto: Arne Ivar Hanssen