Det er stand up-komikere fra landsdelen som skal sette stemningen for festivaldagene på Finnsnes.

– Vi gleder oss stort til denne festkvelden med to av de aller beste komikerne i Norge. I fjor var dette showet utsolgt en god stund før festivalstart, og vi satser på stinn brakke i år også. Det blir lagt ut tre hundre billetter, og som forventet er det allerede godt salg, forteller Krister Viken i uRock Productions.

Det er heller ikke tilfeldig at det nettopp er to komikere med hvert sitt skråblikk på tilværelsen som åpner årets Finnsnes i Fest.

– Dette skal være våre gode festivaldager i sommer – og da kan vi ikke tenke oss en bedre måte å sette folk i godt humør på, smiler Viken.

Utsolgt show

Kevin Kildal ble for noen år siden utropt som den største snapchatkomikeren i Norge, og siden en utsolgt premiere i september i fjor har han turnèrt landet for fulle hus med sitt soloshow «Dri**liv».

– I det siste har Kevin gjort det godt med sin podcast, «Klagemuren», og sitt dypt personlige og utleverende show. Etter utsolgt forestilling i Trondheim høsten 2017 ble det lovet nytt show – noe vi endelig kan vi gå ut med nå. Denne kvelden kan du forvente deg alt fra skråblikk på trivielle temaer som sosiale medier, trening og overvekt samt mye vi synes er vanskelig å prate om, humrer Viken.

Trine Lise Olsen har bakgrunn både fra stand up-scenen og fra Hålogaland Teater. I 2009 vant hun «Den norske humor» på NRK, hvor premien var å få lage sitt eget TV-program. Olsen brukte premien til å lage serien Lille Billefjord. Siden har hun arbeidet som komiker på heltid.

– Frisk og frekk

– Frisk og frekk dame fra nord – med glimt i øyet kan Trine Lise si hva som helst, og du vil flire og bli sjarmert! Som komiker har hun utallige karakterer i repertoaret sitt. Men først og fremst sørger hun for å servere det hele med god nordnorsk humor og en stor dose selvironi.

– Både som utøver og menneske er hun utfordrende, overraskende, ikke så lite frekk – men ikke minst varm, sier Viken.

Kevin Kildal har turnert landet rundt for fulle hus med sitt soloshow. For noen år siden ble han utropt til Norges største snapchatkomiker. Foto: Danil Roekke