Skylder på været for dårlige besøkstall

– Vi har vært heldige i 11 år

Å arrangere utefestivaler i månedsskiftet juni-juli i vår landsdel er en risikosport. Arrangørene håper likevel på overskudd etter Millionfisken.

Vær: Arrangørene av Millionfisken er ikke helt fornøyd med at værgudene ikke var på deres side. Her på målstreken under Andeløpet, arrangert av Salangen musikkforening, kom det i hvert fall noen solstråler.   Foto: Ulf Antonsen

kultur

Detaljene i regnskapet er ennå ikke klare etter den store festivalen i Salangen, men med nedgang i besøket i forhold til tidligere år er det klart at årets utgave av Millionfisken ikke blir den mest inntektsbringende. Likevel er det håp om at tallene havner på rett siden av streken, forteller Torkel Rørstrand, leder i Millionfisken AS.

Primærfaktor

– Vi hadde en evaluering i går, og vi vet jo at nedgangen skyldes en forferdelig dårlig juni-måned. Folk som skulle til Salangen i båt, vil jeg tro ombestemte seg, og de mange etternølerne som pleier å komme i siste liten, ønsket nok heller ikke å stå ute i regnværet. For slike arrangementer er været en primærfaktor, og her i nord er det en risikosport å drive med utearrangementer i månedsskiftet juni-juli. Vi har vært heldige i elleve år – men så fikk vi uvær denne gangen, og da blir det gjerne konsekvenser, sier Rørstrand.

Intimt

Stemning og gjennomføring er det imidlertid lite å utsette på. Ikke minst med tanke på mange gode tilbakemeldinger fra artistene. Hovedsaklig på grunn av været ble fredagens konsert med CC Cowboys trukket inn i festivalteltet.

– Det ga faktisk en utrolig flott stemning, en intim og morsom opplevelse for publikum. Selv om det sikkert bare var halvparten av dem som ellers ville ha vært der hvis været hadde vært bedre.

– Vi ser selvsagt hele tiden forbedringsområder i arrangementet, noe vi også arbeider kontinuerlig med, men samtidig er vi veldig fornøyd med gjennomføringen: Vi er blitt drillet, mye av arbeidet er systematisert, vi har en god struktur i gjennomføringen, og det vi har hatt av egen planlegging, har fungert veldig godt. Ikke minst når det gjelder de frivilliges arbeid, sier Rørstrand.

Det største tivoliet

I Sjøvegan sentrum stod det blant annet det største tivoliet som Millionfisken noen gang har hatt innom.

– Og selv med det været vi hadde, og selv om de måtte stenge de største karusellene på fredag, rappporterer tivoliet likevel om gode salg, smiler Torkel Rørstrand.