Har holdt kontakten gjennom 60 år

– Jentene som gikk på Høgtun var etterspurt

For 60 år siden gikk de ut fra Høgtun i Målselv. Tirsdag var gjengen igjen samlet – denne gangen til treff på Senjastua på Silsand.

SKOLETREFF: Fra venstre bak – her også med pikenavn: Ranveig Heitmann Lysberg, Jorunn Brynildsen Evenstad, Greta Antonsen Paulsen, Inger Grimsbo, Gerd Bratli Hugstmyr, Gunhild Sollie Pedersen, Martha Jørgensen Øvermo, Olga Alapnes Berntsen og Ragnhild Furustøl Jensen. Foran: Signe Figenschau Pedersen og Kari Betsaker Hidle.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

De har vært gode til å holde kontakten ved like, 1958-kullet fra Høgtun. Første treffet hadde de i 1988 til tredveårsjubileet; siden har de møttes nærmest jevnlig hvert tiende år. I år er det imidlertid med et snev av vemod, forteller Martha Øvermo og Olga Alapnes Berntsen.

– De elevene som nå er igjen, flytter opp til den nye videre-gående skolen. Hva som blir på Høgtun, vet vi ikke. Fylket eier bygningsmassen. Det har vært snakk om en kulturklynge, men det kommer jo an på fylket. Og hva det vil koste, sier Olga.