Barna stakk av med alle ande-premiene

Under årets andeløp i Salangen, delte musikkforeninga ut premier for 40.000 kroner. Kun barn vant de tre førstepremiene.

MÅLGANG: Her blir vinnerendene plukket opp fra båter.  Foto: Ulf Antonsen

VINNERE: Kun barn vant hovedpremiene under andeløpet i Salangen: f.v. Oda Haugland vant ettusen kroner, Catrine Bjerkli vant tre tusen kroner mens hovedpremien gikk til nok et barn: Toline Sørensen fra Øvre Salangen som ikke var til stede, ifølge speaker Ivar B. Prestbakmo. Tonje Utmo overrekker premiene.  Foto: Ulf Antonsen

SMÅFESKAR: Med denne torsken på nær fire kilo, er Sebastian Solli fra Salangen med i småfeskarkonkurransen under Millionfisken  Foto: Ulf Antonsen

MYE FOLK: Det var samlet mye folk langs elvebredden og på brua for å bivåne endene som seilte nedover elva mot mål ved Elvelund camping.  Foto: Ulf Antonsen

kultur

Mye folk var samlet på Elvelund camping for å være med på årets utgave av SjøvegAnd River Race, der Salangen Musikkforening (SMF) er arrangør. Selvfølgelig går hovedgevinsten på 30.000 kroner til ANDreplassen mens vinner av tredje er på 1.000 og første er pålydende kroner 2.000. I år gikk disse premiene kun til barn med toppgevinst til Toline Sørensen mens Catrine S. Bjerkli vant førstepremien.

Overrasket vinner

– Merkelig, jeg har aldri vunnet i slike konkurranser før, sjøl om jeg har deltatt hvert år siden løpet startet, sier Oda Haugland som vant tredje premien.

Hun synes det var veldig spennende å følge endene på vei nedover elva før de ble fanget opp i målområdet rett utenfor camping.

– Jeg er godt fornøyd med å ha vunnet, sjøl om det ikke ble noen toppgevinst, sier hun og smiler om kapp med sola som endelig tittet fram under Millionfisken lørdag.

I tillegg var det fem premier pålydende ett tusen kroner som ble trukket på startnumrene til deltakerne.

En stor dugnad

– Vi synes det er kjempeartig å være med og arrangere dette. I år solgte vi ut alle 1600 endene og kan innkassere netto 120.000 kroner etter at premier for 40.000 er overlevert, sier leder Tonje Utom i Salangen Musikkforening.

Dermed slipper korpset å arrangere en masse dugnader og drive med kakelotteri ellers i året.

– Pengene kommer godt med og går til å drifte foreninga, kjøpe inn nye instrumenter samt bidra til lavere egenandel når vi er ute på reiser, forteller hun.