Skrolsvikdagan 2018:

– Hadde ikke greid med dagene uten hyttefolket

Hyttefolk og utflyttet bygdefolk strømmer til Skrolsvikdagan.

SJYSTØVELKASTING: Det som i sin tid var en uhøytidelig gimmick, er blitt et av Skrolsvikdagans mest populære innslag. Stadig nye deltagere kommer til – ikke nødvendigvis for å vinne, men for å utkonkurrere kompisen eller venninnen. Her fra fjorårets tevling. Foto: Christian Andre Unosen  Foto: Christian Andre Unosen

kultur

Været til helgen veldig bra ut, mener Eilif Inge Pedersen, leder for bygdelaget. I Tranøy begynner helgen allerede på torsdag, naturlig nok, når nærmere 3000 besøkende ventes innom en bygd som til vanlig har 90 beboere, smiler Pedersen. Åpningsdagen byr på både verdensmesterskap i kveitfiske og pubkveld på Saltfisklageret.

– Vi er stolt av kveitsuppa vår, som vi koker 450 liter av. Og sjystøvelkastinga er blitt veldig populær! Det begynte jo som en gimmick, men har etter hvert tatt seg voldsomt opp. Nå hiver alle seg til, ikke nødvendigvis for å vinne, men å slå kompisen eller venninnen, forteller Pedersen.